Bloedband is het tweede deel in de Blood of Eden serie van Julie Kagawa! Deel één was hartstikke goed, kan Kagawa dat volhouden in deel 2.

Blood of Eden #2: Bloedband

Boeken Recensies

Het tweede deel in de Blood of Eden serie, het eerste deel was onwijs sterk en ik stond dus ook te trappelen om in deze serie verder te gaan. De recensie van het eerste deel kan je hier lezen. Of dit boek net zo goed is als haar voorganger, dat lees je hieronder!

Nu ze Zeke, de jongen op wie ze verliefd is, heeft moeten achterlaten in Eden, heeft Allie nog maar één doel voor ogen: haar maker, Kanin, redden uit de klauwen van de psychopatische vampier Sarren. En ze voelt dat ze niet veel tijd meer heeft. Het spoor leidt haar naar haar geboorteplaats, de plek waar het allemaal begonnen is. Als ze daar aankomt, blijkt Sarren met het dodelijke roodlongvirus te hebben geëxperimenteerd, waardoor nu niet alleen mensen maar ook vampiers groot gevaar lopen… Wanneer zelfs de eeuwigheid niet voor altijd lijkt te zijn, komt Allie voor een hartverscheurende keuze te staan…

De schrijfstijl van Kagawa blijf ik heerlijk vinden. Vanaf De Ijzerkoning ben ik verliefd geworden op deze auteur. Het zal je dan ook niet verassen dat ik hier bij dit boek wederom niets op aan te merken heb. Haar schrijfstijl is vlot en maakt dat je helemaal meegetrokken wordt in het verhaal. Kagawa is er goed in om de omgeving duidelijk te omschrijven, zonder dat het vervelend wordt. De sfeer is altijd duidelijk en maakt dit boek een plezier om te lezen.

Het boek gaat verder waar het eerste deel gestopt is en is vanaf de eerste pagina’s al spannend. Flink wat wendingen maken dit boek tot een spannend verhaal. Qua verhaal en serie doet dit boek mij soms denken aan een serie waar ik vroeger veel van genoten heb: Darren Shan. Ook een serie boeken over vampiers (en vampanezen!). Het type vampier dat in Bloedband neergezet wordt lijkt veel op het type vampier in de boeken van Shan. 

Vampiers zijn weer demonen in deze serie en dat vind ik heerlijk! Boeken waarin vegetarische vampiers glinsteren in de zon hebben zo hun charme. Maar waar ik echt van gecharmeerd ben is de ‘ik hou van je, maar kan je elk moment openscheuren als ik mijn innerlijke monster niet kan beheersen’-vampier. De vampier die hakt en slaat. Bloed. Gruwelen. Het interne gevecht wat Allie heeft is goed neergezet. Haar relatie met Zeke raakt bemoeilijkt doordat Allie hongert naar zijn bloed. Eigenlijk hebben ze een beetje dezelfde problemen als Bella en Edward uit Twillight. Maar dan badass en terwijl ze op de vlucht zijn voor een stel gemuteerde mensen. En dat geeft een andere sfeer.

De personages in dit boek zijn tof. Net zoals in het voorgaande deel. Het enige wat ik jammer vind is dat er geen personage inzit waar ik echt intens veel van ben gaan houden. Geen hilarisch bij-personage, of juist bijzonder sympathiek of puur slecht. De charme die Kagawa wel aan haar personages in de Iron Fey serie wist te geven die lijkt hier een klein beetje te ontbreken. Niet dat Zeke, Allie, Kanin en Jackal niet leuk zijn. Zeker niet het zijn top-personages. Misschien ben ik gewoon een beetje verwend door deze auteur!

Een heerlijk boek van een van mijn favoriete auteurs. Het is bijna jammer dat het volgende deel het laatste is. Heb jij het boek al gelezen? Wat vind jij van Vampierboeken? Laat het achter in een reactie!

Vind meer artikelen over
, , , , , .

Beoordeling 4/5

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.