Een persoonlijk bericht met een feestelijke tint! Ik mag van Emmy een heel tof boek weggeven en ik strooi ook nog is met complimentjes!

Bloggers

Artikelen Boeken Winnen

Emmy van Zon en Maan organiseert, traditiegetrouw, de boeken adventskalender in december. Voor het eerst mag ik dit jaar ook een winactie hosten in dit grote weggeeffeest met Emmy als onze Nederlandse Oprah Winfrey ‘You get a book, You get a book, Everybody in the audience gets a book!’ In de eerste instantie zou ik hierover gewoon een berichtje online zetten, waarschijnlijk iets in de trant van ‘Like en Share’ in combinatie met een recensie van mijn weggeefboek. Lastminute heb ik iets volledig anders besloten te doen. Het word een artikeltje waarmee ik al een tijdje in mijn hoofd speelde. Een artikel over bloggers. De blogcommunity is een hele fijne. Zoals sommigen/velen misschien wel weten is het ook soms een beetje vervelend op het wereldwijde boekenweb. Toch heb ik echt heel veel super toffe mensen leren kennen door het bloggen. Sommige mensen vind ik bewonderenswaardig, sommige mensen zijn echt vrienden geworden. Dus wat is er nu leuker dan jullie wat te vertellen over de blogs die ik volg, bewonder of met jullie wil delen.

De eerste is, na mijn bovenstaande intro’tje een inkoppertje. Emmy is echt wel een vriendin geworden de afgelopen tijd. Jullie kennen deze roodharige blogster natuurlijk van Zon en Maan. Ik volg Emmy omdat ik haar recensies fijn vindt, ze is nooit bang om haar mening te geven en geeft die dan ook flink ongezouten. Emmy haar smaak sluit vaak aan bij de mijne, dus met haar aanraders kan ik meestal wel wat! Haar recensies zijn kwalitatief goed, dus voor iedereen wel de moeite waard. Een heuse duizendpoot is ze ook. Ze is heel actief in boekenland en enorm constant. Maar het belangrijkste aan Emmy is voor mij toch dat ik haar soms ’s avonds op kan bellen met boekentips of ander onzinnig gezwets. Zo heb ik op haar aanraden Oog om Oog gelezen, een geweldig Nederlands YA boek. Ik vind het heel fijn dat ik Emmy heb leren kennen, zowel de persoon als de blog!

Een tweede blogger ken ik ook al wat langer. Joost van Nerdy Geeky FanboyΒ kende ik al van het Young Adult Books Magazine. Ik moet bekennen dat ik zijn blog niet zo vaak lees als bijvoorbeeld die van Emmy. Zijn stijl spreekt mij persoonlijk niet altijd aan, maar is juist de reden dat ik hem toch noemen wil. Ik bewonder in Joost hoe fanatiek hij blogt en hoe hij dat op zijn eigen manier doet. Er is denk ik niemand in boekenblogland met zo’n uitgesproken eigen stijl. Als ik alle twitter en facebookberichten mag geloven verovert deze fanboycasanova menig fangirlhart met zijn persoonlijke blogs of juist grappige schrijfsels. Joost is als blogger dus ook zeker de moeite waard en ik vind zijn succes heel goed te begrijpen. Dat hij zijn persoonlijkheid volledig in de strijd gooit bij het bloggen kan ik enorm goed waarderen!

De derde blogger is Ilse ten Have, ik betrap mijzelf erop dat ik elke keer dat er een link voorbijkomt van deze blogster ik er op klik. Vooral de persoonlijke berichten van Ilse vind ik erg fijn om te lezen. De reden dat ik steeds op Ilse haar posts klik is dat ze soms echt hele sterke blogs schrijft. Ik vind haar schrijfstijl prettig. Eigenlijk weet ik helemaal niet zo goed uit te leggen waarom ik fan ben van Ilse, normaal ben ik namelijk niet zo van de persoonlijke blogs. Ik vind haar posts soms erg treffend, of grappig. Dus neem een keer een kijkje op haar internetadresje, misschien ben je net zo gecharmeerd als ik!

De laatste blog die ik noemen wil zijn de blogsters van Booknuts. Deze groep meiden ken ik, op mijn praktische buurvrouw Melisa na, niet heel erg goed op persoonlijk niveau. Toch vind ik het een hele fijne blog om te volgen. Booknuts is misschien wel de blog die ik het meest fanatiek volg van allemaal. Ik vind het heel leuk dat de 5 meiden echt allemaal een eigen stijl hebben bij het schrijven, dat zorgt voor een fijne afwisseling tijdens de posts. Natuurlijk is het fijne design (eekhoorntjes en eikeltjes) van Booknuts ook een superstrakke reden om ze te volgen!

Naast deze vier blogs heb ik ook echt heel veel superlieve (bloggende) mensen ontmoet die ik het allerliefst allemaal zou willen noemen. Dus nog even een berg liefde naarΒ al die lieve bloggers, de boeven zullen weten wie ik bedoel!

WINACTIE

En dan nog een berg liefde naar alle lezers door middel van een winactie! Die mag ik dus namens de adventkalender van Zon en Maan verloten! Daar wil ik Emmy en Best of YA natuurlijk enorm voor bedanken, want het is hartstikke leuk om een klein beetje kerstman te spelen. Welk boek? The cage!

Wat doe je als je wakker wordt en de wereld zoals je die kent is verdwenen?

Vijf tieners, drie jongens en twee meisjes, worden wakker in een omgeving die ze niet kennen. Niemand weet waar ze zich bevinden en hoe ze er zijn gekomen. Samen proberen ze erachter te komen waar ze zijn en vooral hoe ze er weg kunnen komen. Maar wegkomen blijkt onmogelijk. Vanachter de zwarte ramen die zich overal in het landschap bevinden worden ze geobserveerd door de Kindred; buitenaardse wezens die hen vertellen dat de aarde niet meer bestaat. De vijf jongeren zijn de laatste overlevenden en hun belangrijkste taak is ervoor te zorgen dat de mensheid niet uitsterft. Maar is dat wel de echte reden van hun verblijf in de Cage? Moeten ze ontsnappen uit deze buitenaardse gevangenis of berusten in hun lot en hier een nieuw leven opbouwen? En wat als ze ontsnappen? Welke wereld ligt er buiten de muren? Langzaam maar zeker ontdekken ze meer over de Kindred en hun bedoelingen en ondertussen lopen de spanningen tussen de bewoners van de Cage steeds hoger op…

Wil jij dit boek winnen? Dan vraag ik je iets heel simpels en leuks! Vertel in een reactie hieronder welke blogger jij enorm tof vind en waarom? De 21’ste laat ik weten wie er heeft gewonnen! Dan hebben we een win-win situatie. Jij krijgt een boek en iemand anders een mooi compliment!

DE WINNAAR

Suzanne van Heiningen!! Gefeliciteerd! Stuur je mij je adresgegevens op tim@killingmydarlings.nl!

Iedereen bedankt voor de lieve berichtjes! De winactie is af, maar een compliment achterlaten mag altijd.

Gepubliceerd op 15/12/2015 om 08:00 in Artikelen en Boeken en Winnen.

Wat anderen zeggen

 

Vanessa reageerde op 15/12/2015 om 08:17

Ik doe graag mee met de wedstrijd Γ©n met complimentjes geven! πŸ˜€ EΓ©n van de tofste bloggers vind ik persoonlijk Lisa van Leave No Story Behind, omdat de humor die zij in haar blogposts verwerkt me al meer dan eens heeft doen glimlachen achter m’n computer πŸ™‚ Zelfs al hebben we niet altijd dezelfde smaak qua genres enzo, haar recensies lees ik steevast met plezier ^^ Er zit altijd persoonlijkheid Γ©n eerlijkheid in en dat vind ik erg belangrijk. Dus keep up the good work, Lisa πŸ˜€

 

Merel Margaret zei op 15/12/2015 om 08:50

stephanievandrunen.nl, zij is open en oprecht op haar blog precies zoals op kantoor πŸ™‚ super fijne collega en leuke blogger!

 

miranda vertelde op 15/12/2015 om 08:55

Ik lees het liefst de recensies van Emmy, want haar taal en woordgebruik past het best bij mij. Alsof een stemmetje in je hoofd zit, snap je? πŸ™‚

 

Eline reageerde op 15/12/2015 om 09:53

Noem er maar eentje? Er zijn zoveel blogs die ik leuk vind! Emmy’s blog lees ik vaak, omdat er altijd zo veel geplaatst wordt. Joost is een goeie vriend, en ik ben helemaal fan van zijn blog. Audrey van https://theconfessionofabooknerd.wordpress.com/ ben ik fan van, net als Katja van http://thatblondewoman.com/. Ellis van http://www.cinderellis.nl/, Sanne van http://www.depaginaomslaan.nl/, Lindsey van http://burnmybook.nl/…. IK BEN FAN VAN IEDEREEN! πŸ˜€

 

Mathilde zei op 15/12/2015 om 10:00

Dit lijkt mij een heel leuk boek! Mag ik maar 1 blogger noemen? Als eerste denk ik aan Luna van Leesdame (www.leesdame.nl). Ik vind het leuk om haar recensies te lezen, ook als ze gaan over boeken die mij niets lijken. Daarnaast is het gezellig om af en toe te chatten. En ze ook recensies voor mijn website. Daarnaast noem ik ook nog even Conny van Conniesboekies (http://conniesboekkies.wordpress.com/) en Gerrianne van Lees dan! (http://leesdan.blogspot.nl/). Allemaal bloggers die zowel romans als jeugdboeken lezen, net als ik πŸ™‚

 

Rowan schreef op 15/12/2015 om 10:35

Wat een leuk idee om andere bloggers een compliment te geven! Ik heb een boel bloggers die ik super tof vind, maar ik heb gemerkt dat ik erg vaak de artikelen lees van Ellis van Cinderellis. Ik vind haar een heel ‘echt’ persoon en dat komt ook heel erg over op haar filmpjes. Daarnaast vind ik de artikelen van Joost (NerdyGeekyFanboy) echt om te gieren, zoals een post over een roddelblad over bloggers.
Ohja, en ik doe supergraag mee met het winnen van de Cage want ik ben heeel benieuwd naar dat boek!

 

Thea zei op 15/12/2015 om 10:39

Wat een leuk stuk! En meteen weer nieuwe blogs om te kijken of ik die leuk vind. Ik lees nog niet zo heel lang blogs en heb niet altijd veel tijd om ze te lezen maar Connie’s Boekenblog (http://connieflipse.blogspot.nl/) volg ik al een tijd. Misschien omdat ze de eerste was maar ook omdat ze boeken bespreekt die bij mijn smaak passen.

 

Jet schreef op 15/12/2015 om 11:03

Vanessa van Mijn Brein Is Een Boekenkast! Dat was het eerste blog dat ik ging volgen, en het is echt een voorbeeld voor mij!

 

Ans Stier zei op 15/12/2015 om 11:26

Ik volg diverse blogs met veel plezier en iedere blogger heeft zo zijn of haar charme wat betreft het schrijven van recensies. Het is dus erg moeilijk een keuze te maken. Als het echt moet kies ik voor https://ikhouvanhorrorfantasyenspanning.wordpress.com/tazzy/ van Tazzy Jeninga. Een gevarieerd blog met recensies, boekdiscussies, winacties e.d. Maar goed er zijn dus diverse leuke blogs en de jouwe maakt daar ook deel van uit dus het compliment gaat ook naar jou.

 

Femke Jonkman vertelde op 15/12/2015 om 11:35

Wat leuk geschreven! En 1 blogger pfff eigenlijk zeg ik alle bloggers die ik volg vind ik goed, iedereen is zich zelf en dat vind ik mooi van de verschillende blogs, iedereen kijkt toch net iets anders naar 1 dezelfde boek.

 

e reageerde op 15/12/2015 om 13:25

Iets meer dan een jaar geleden zocht ik informatie over een boek en kwam zo op zon en maan terecht me ingeschreven met de mail en sinds dien ben ik verloren ik was al gek op lezen maar emmy met haar blog heeft me nog erger gemaak ( een hele boekenkast vol). Blijf zo doorgaan en alvast fijne feestdagen!

 

Joost (NerdyGeekyFanboy) schreef op 15/12/2015 om 14:13

Supertof dat je me noemt Tim (en alle andere mensen in de reacties)! Zal ik ”fanboycasanova” op mijn cv zetten? Lijkt mij wel een mooie binnenkomer. Ik doe niet mee aan de winactie, maar ik kan wel zeggen dat ik een grote fanboy ben van Ellis/Cinderellis (dat haar wow), Eline (All The Feels), Katja, (That Blonde Woman) en tientallen andere bloggers die ik maar al te goed vind πŸ™‚

 

Christine reageerde op 15/12/2015 om 14:14

Mijn antwoord zal je niet verbazen want ik heb je dit vorige maand al verteld. De recensies die ik het liefst lees zijn die van jou. Ik sla ze nooit over. Je spreekt echt tot de lezer. Soms zo dat je er mee moet lachen, net of je naast de lezer zit en vertelt wat er zo speciaal is aan dat boek en dat je dat gewoon moet lezen. Je vertelt ook de loop van het verhaal zonder te spoliΓ«ren, gaat het traag, zit er vaart in, hoe is het slot, hoe zitten de personages in elkaar, zijn ze vlak of niet enz… Je recensies zitten goed in elkaar en zijn goed onderbouwd. Je weet gelijk of het boek iets voor je is of niet. Wat ik ook goed vind is dat je bij een eerste deel van een trilogie misschien terug komt op je oordeel. Dat je wil zien hoe de volledige reeks is afgewerkt. En heb ik tot nu toe nog nergens anders gezien. Kwa persoon luister je altijd zonder een oordeel te vellen. En dat vind ik een heel fijne eigenschap.
Een tweede blogger die ik graag lees is Tazzy Jeninga
(https://ikhouvanhorrorfantasyenspanning.wordpress.com/). Kwa smaak is ze 100% hetzelfde als ik. En haar recensies zijn ook heel goed onderbouwd. Tazzy zit ondertussen ook al in mijn hart. Zo goed komen wij overeen met elkaar. Ik kan me geen enkel meningsverschil bedenken dat we ooit gehad hebben.
Als het om filmpjes gaat dan ga ik voor Ellis en Steffie (http://yakibooki.com/) Beide zijn altijd zo spontaan en lief dat ik het altijd spijtig vind als het filmpje gedaan is. Ellis heb ik al eens ontmoet vorig jaar en als ze dichter woonde zou ik zo een dagje gaan shoppen met haar.
Naar Vanessa haar recensies ben ik ook altijd benieuwd. Ik ben altijd nieuwsgierig of ze iets ontdekt heeft wat niet klopt. Ze wind er ook geen doekjes om. Bij sommige boeken die ik gelezen heb en waar ik iets van vind ben ik altijd nieuwsgierig naar haar mening, of ze hetzelfde ontdekt heeft. Ze leest scherp. Sommige boeken zou ik in haar handen willen duwen en haar mening over willen weten.
Ik ben heel benieuwd naar The Cage.

 

Kim Milkyway vertelde op 15/12/2015 om 14:20

Leuke vraag! Eigenlijk volg ik maar twee blogs dagelijks/wekelijks. Er zijn ook andere blogs waar ik graag kijk maar daar kijk ik veel minder.

Zon en Maan:
Op deze blog kijk ik dagelijks. Emmy leest veel waardoor ze bijna iedere dag een recensie kan plaatsen. Zo kijk ik vaak naar haar recensies als ik een leuk boek zoek of als ik twijfel. Door haar blog liggen o.a. Dochter van het woud en Allerzielen nu op mijn NTL stapel. Naast recensies kan ik ook iedere maand op haar blog zien wat er in die maand uitkomt. Sinds kort plaatst zij ook op haar blog hoe haar week was. Zo leer je het persoon achter de blog kennen. En de Adventskalender is natuurlijk ook tof. Tijdens de Adventskalender kun je niet alleen boeken winnen, maar leer je ook blogs kennen waar je misschien nog nooit van had gehoord. Een grappig feitje is trouwens dat ik door het boekenfestijn haar blog heb gevonden.

Cinderellis:
Ellis recenseert regelmatig titels die ik niet zo snel zou kopen of meenemen uit de bieb. Lieveling van Kim van Koten en de jongen in het bubbeltjes plastic zijn daar voorbeelden van, toch willen haar recensies mij nog weleens overtuigen om dat boek op te pakken. Ze schrijft daarnaast ook veel persoonlijke blogjes en plaatst ze soms vaak video’s. Ik vind dat Ellis heel spontaan overkomt vooral in haar video’s. Ze is een tijdje heel inactief geweest op haar blog maar ik ben blij dat ze weer terug is met haar nieuwe blog.

 

Ilse reageerde op 15/12/2015 om 15:16

Aww, wat lief en leuk dat je me in deze blogpost hebt vernoemd hΓ©! En wat een leuk idee voor een winactie! Dat is nog eens wat anders dan enkel ‘like en share’, inderdaad! Ook wel een beetje een kerstgedachte! <3

 

Melisa vertelde op 15/12/2015 om 15:22

Tim tim, je bent een schatje <3 BEST NEIGHBOUR EVER! Super leuke manier om te winnen.

 

Irene vertelde op 15/12/2015 om 15:51

Ik wil vandaag graag een beginnend boekblogger in het zonnetje zetten, Valerie van wonderstruckbooks.wordpress.com πŸ™‚ We hebben veelal dezelfde mening over boeken en ik vind haar posts echt fijn om te lezen! ^^

 

Monica reageerde op 15/12/2015 om 16:19

Aw Tim, ik vind het super leuk om te lezen dat je Booknuts zo leuk vind! (Wij vinden het allemaal heel lief trouwens!) echt een fantastisch compliment <3 ik wil niet meedoen aan de winactie, maar ik wilde wel zeggen dat ik zelf een hele grote fan ben van Katja (that blonde woman), Ellis (cinderellis) Liz (pluizenbol), en Esmee (leesmee), naast de blogs die je hier boven al genoemd hebt (want Emmy en Joost volg ik ook heel actief). ^^

 

Ellis schreef op 15/12/2015 om 17:12

Mensen, jullie zijn te lief <3 Hartjes voor iedereen.
Zelf ben ik fan van Lilian (kletspraatjes.com) en Sanne (depaginaomslaan.nl). Zij hebben allebei een zekere unieke en heel eigen stem op hun blog, waardoor ik alles van ze aanneem wat ze schrijven πŸ™‚ Daarnaast vind ik deze meiden allebei heel inspirerend. Sanne omdat ze onze boekbloggersland eigenste Hermelien is en Lilian omdat ze echt een heel eigen kijk op de wereld heeft. Niet op een zware manier (zoals ik zelf een beetje), maar juist op een hele beeldende wijze. Daarnaast een warm hart voor al die lieve andere bloggers waar ik zo gek op ben (Joost, Esmee, Marjolijn, Kim, jij, Emmy, Melisa & co, Katja). Oh en Jessica en Lieke! Omdat ze van die leuke foto's maken.

 

Marjolijn zei op 18/12/2015 om 04:16

Ahh Ellis, superlief! <3

 

ine zei op 15/12/2015 om 17:59

Heel leuk om bloggers eens een complimentje te geven. Veel volgers kunnen nl meegenieten van de verhalen en recensies. Ik volg er een aantal maar Ik ben wel fan van booknuts. (H)eerlijke recensies,leuk om te lezen. Ga zo Door mensen!

 

Janita zei op 15/12/2015 om 19:17

Wat een leuk idee! Ik lees graag de recensies van Emmy (zon en maan). Zij leest ontzettend veel en kan haar mening over de gelezen boeken goed geven, ze geeft ook eerlijk aan als ze het boek niet zo goed vond.

 

Vivian | The Book Review vertelde op 15/12/2015 om 20:12

Ik doe graag mee, want ik hoor zoveel goeds over The Cage dat ik eigenlijk best benieuwd ben! Ik volg veel boekenbloggers graag, maar als ik er eentje moet noemen kies ik toch voor Anneke van Een letter meer graag, omdat ze echt altijd goudeerlijk is, compleet onafhankelijk boeken recenseert en vaak het onderwijs een beetje in haar artikelen verwerkt, wat heel erg aanspreekt.

 

Suzanne van Heiningen schreef op 15/12/2015 om 23:46

Ik moet Emmy een compliment geven!
Ik heb Emmy leren kennen bij de leesclub van LS, ze was toen net begonnen met haar blog en dat jaar volgde ook de eerste adventkalender.
Haar blog is superpopulair en bekend geworden in niet al te lange tijd! Het is altijd een feest om te lezen πŸ™‚

Daarbij komt dat ik nog steeds met groot plezier gebruik maak van de banner die ik in het eerste jaar van de adventkalender heb gewonnen bij Emmy! Vind m nog steeds prachtig en goed passen bij mijn site πŸ™‚ Thanks!!!

 

Marion Poeste Thomas vertelde op 16/12/2015 om 10:30

πŸ™‚ ik vind Thea van -The Bookgirl- super tof, ondanks tegenslag slaagt ze erin haar blog levendig te houden. ook recenseer ik zelf voor haar blog/recensie site wat ik super leuk vindt.

 

Julia zei op 16/12/2015 om 14:40

Ah wat een ontzettend leuke winactie! Ik heb zo onwijs veel favorieten maar de meiden van Adorable Books zijn echt toppers! Ik weet niet hoe ze het doen maar ze combineren hun werk, studie en een super leuke blog allemaal met elkaar en schrijven met zo veel plezier hun posts dat ik er altijd blij van word! Ze zijn eerlijk, enthousiast en kunnen kort en krachtig aangeven waarom een boek/film of serie nou wel of niet een aanrader is. Ik vind het fijn als bloggers eerlijk zijn en dat ze niet alleen dingen zeggen omdat het moet dus de recensies zijn super! Mijn boekenkast is er heel blij mee maar portemonnee wat minder haha. Ze verdienen echt een complimentje dus vandaar dat ik mijn complimenten aan hun geef πŸ™‚

 

Marcia zei op 16/12/2015 om 21:11

Wat een leuk idee voor een winactie! Ik volg enorm volg bloggers, maar als ik eentje moet kiezen, ga ik vandaag voor The Spine Breakers. De recensies zijn heerlijk persoonlijk en goed geschreven en meestal vol enthousiasme. Bovendien komt mijn smaak in boeken erg overeen met die van de dames achter deze toffe blog πŸ™‚

 

Madelon schreef op 17/12/2015 om 09:56

Hmmm, er zijn zoveel bloggers die ik eigenlijk graag een complimentje zou geven, want er zijn zoooo enorm veel goede bloggers. Emmy, Lilian, Sanne, de meiden van Oh My Book, Joost, jij… ik kan een flinke lijst maken. Maar als ik er nu eentje moet kiezen, ga ik voor Ellis, van Cinderellis. Onlangs ging ze van doorellis over op Cinderellis en ik vind het tof dat ze dat heeft gedaan, omdat ik denk dat haar nieuwe blog veel meer Ellis is πŸ™‚

 

Eric zei op 17/12/2015 om 18:01

Ahhh wat een moeilijke vraag. Ik ‘volg’ niet echt bloggers, maar heb meer ‘blogger-buien’, waarin ik van het ene naar het andere blog zwerf en wat recensies lees of filmpjes kijk. Hele leuke blogs vind ik die van Joost, Jacoline Maes (Wereld achter Woorden) en ook leesdame.nl vind ik super! Ze hebben allemaal hun eigen ‘soort’ boeken die ze leuk vinden. Joost heeft een erg leuke eigen stijl ontwikkeld, Jacoline leest naast de gewone YA ook boeken die ik anders NOOIT zou tegenkomen (kijk maar op haar blog :P) en leesdame.nl… allen die naam al! Ook de blog Tahereh Mafi is erg gaaf! (ook al is zij niet echt een blogger, toch wil ik haar noemen omdat ze een onwijs coole vrouw is)

 

Marjolijn reageerde op 18/12/2015 om 04:25

Ahhh Tim, wat ben je ook een snoepje. Positive thinking hΓ©, nou dat geeft een berg energie. Mijn meest favoriete blogger ooit en tevens mijn allerliefste vriendin is Esmee. Ik heb bewondering voor haar hoe ze zich altijd weer herpakt. Ook kan ik altijd bij haar aankloppen en kunnen we samen vreselijk lachen. Vier en een half jaar geleden kwam ik bij haar in de klas van de pabo en daarvan zijn we vier jaar vriendinnen zijn. Mijn lieve studie/blogmaatje en natuurlijk lieve vriendin. Esmee als je dit leest: Je bent mijn Best. Friend. Ever! <3

 

Lieke zei op 18/12/2015 om 14:41

Dit boek heb ik pas gewonnen bij Joost! Maar om toch even wat bloggers in het zonnetje te zetten; Lilian is mijn favoriete blogster! Omdat ze mooie foto’s maakt en altijd van die vermakelijke verhaaltjes kan vertellen πŸ˜€

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.