Het nieuwe boek van Julie Kagawa, Onsterfelijk gaat over Allison. Ze woont in New Covington, een vampierstad. Ze heeft een hekel aan deze monsterlijke wezens, maar wat als ze er een wordt.

Blood of Eden #1 Onsterfelijk

Boeken Recensies

Met de auteur Julie Kagawa ben ik sinds kort wel bekend. Na mijn Iron Fey-marathon was ik direct groot fan van deze schrijfster. Aangezien vampiers ook echt mijn ding zijn, kon het niet lang duren voor ik ook de Blood of Eden serie zou gaan verslinden. Lees hier de recensie van het eerste deel, Onsterfelijk.

Allie doet het onmogelijke: ze sterft om te kunnen overleven. De zeventienjarige Allie moet zien te overleven in een verwoeste wereld waarin vampiers de macht hebben. Nadat een van haar voedselstrooptochten haar bijna fataal is geworden, laat meestervampier Kanin haar kiezen: sterven of een vampier worden. Ze kiest voor het laatste, en dat brengt weer heel andere problemen met zich mee. Wat het betekent om een vampier te zijn, merkt ze pas echt als ze verliefd wordt op de dappere, loyale en zéér menselijke Zeke. Wat zal er gebeuren als hij erachter komt wat ze werkelijk is? Haar hart mag dan niet meer kloppen, maar dat wil niet zeggen dat het niet gebroken kan worden…
Allison woont in New Covington, een vampierstad. Hoewel dat voor twilight-fans misschien aanlokkelijk klinkt is het een ware hel op aarde. Allison en de vampiers houden er beslist geen glitterende relaties op na. In de ogen van de vampiers zijn mensen fee. Allison is niet meer waard dan een koe. De setting is goed bedacht en vermengt eigenlijk het vampiergenre met het dystopische genre. WIN-WIN situatie zou ik zeggen.

Zoals we van Kagawa gewend zijn is de wereld goed beschreven, ze schetst een levendig beeld van de wereld waarin Allie woont. De wereld en haar geschiedenis zit goed in elkaar en Julie Kagawa weet het heel realistisch te laten lijken. De personages zijn allemaal interessant en redelijk goed uitgewerkt, maar het ontbreekt aan ene personage dat er echt uitspringt. Waar in de vorige serie personages als Grimalkin de boel wat op deden leven moet je het in Onsterfelijk alleen doen. Desalniettemin is er niets mis met de personages. Allison is erg interessant vanwege de interne conflicten die ze heeft. Ze zit heel vaak vast in goed- en kwaaddilemma’s.

Het verhaal is origineel en spannend, maar verliest op sommige momenten ook de vaart. Jammer omdat je juist op die momenten personages mist die op zichzelf het verhaal de moeite waard maken. Gelukkig zijn de wat minder spannende momenten schaars in vergelijking met de delen uit Onsterfelijk waardoor je op het puntje van je stoel gaat zitten.

Onsterfelijk is heel anders dan de Iron Fey-reeks, maar wel een hartstikke fijn boek. Onsterfelijk is bovenal een goed vampierboek. De mythologie is goed uitgewerkt en doet eer aan die afschuwelijke monsters waar we zoveel van houden. Origineel, (meestal) spannend en lekker geschreven. Heb jij Onsterfelijk al gelezen? Zo nee? Waarom niet!

Vind meer artikelen over
, , , , , .

Gepubliceerd op 24/11/2014 om 10:00 in Boeken en Recensies.

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.