Nu Allie haar geliefde Zeke moet missen, wil ze eigenlijk nog maar één ding: wraak nemen op de levensgevaarlijke vampier Sarren, die eropuit is om de wereld te vernietigen.

Blood of Eden #3: Offergave

Boeken Recensies

Nadat ik, met veel plezier, de eerste delen van de Blood of Eden serie (Onsterfelijk en Bloedband) gelezen had kon dit derde deel, Offergave, niet uitblijven! Julie Kagawa is echt een van mijn favoriete auteurs op dit moment, maar heb ik dit boek met evenveel enthousiasme verslonden als de andere boeken van deze topauteur?

Nu Allie haar geliefde Zeke moet missen, wil ze eigenlijk nog maar één ding: wraak nemen op de levensgevaarlijke vampier Sarren, die eropuit is om de wereld te vernietigen. Samen met Kanin en Jackal zet ze de achtervolging in. Het spoor leidt recht naar Eden, de enige plek waar mensen nog veilig kunnen leven. Met de moed der wanhoop proberen ze de gestoorde vampier in te halen voor het te laat is, maar de weg is lang, en Sarren is ze iedere keer een stap voor. En dan heeft hij nog een laatste gruwelijke verrassing voor Allie in petto… Ondertussen tikt de klok door. Zullen Allie en haar metgezellen nog op tijd zijn?

Wow. Soms voelt een boek als thuiskomen. Eindelijk weer terug zeg maar. Nou, hier niet. Dit voelde als thuiskomen en je dan beseffen dat alles anders is. Wat is Allie veranderd. Volledig logisch natuurlijk, maar van moraalridder naar bloeddorstig monster… Ik moest even slikken. Wel zorgde het ervoor dat ik direct weer geprikkeld was. Komt het weer goed met Allie? Hoe vergaat het haar? Maar stiekem hoopte ik natuurlijk ook op een paar gruwelijke scenes waarin ze een ijskoude moordenaar zou zijn, want -voor degenen die dit niet weten- de meest immorele, kille, harteloze, bitchy personages zijn vaak mijn favorieten! Gruwelijk werd het. Maar dat gruwelijke werd langzaam saai. Hoeveel rabdo’s er gestorven zijn, ik weet het niet en het maakt me eigenlijk ook niet echt meer uit. Hierdoor werd het verhaal een stuk trager. Gelukkig trok dit na verloop van tijd en wist Kagawa mij weer met een scala aan meesterlijke gevechten en een epische plottwist op het puntje van mijn stoel te krijgen.

Waar ik bij de vorige boeken een beetje klaagde dat ik een personage miste dat er echt tussen uitsprong, is dat nu niet meer het geval! Niet zo geweldig als Grimalkin, maar Jackal heeft de leegte toch wel een beetje opgevuld in dit boek! Zijn sarcasme droop van de pagina’s af en zorgde zo nu en dan wel voor een kleine glimlach! Ik vind dat zelf heel belangrijk, ik zoek in boeken eigenlijk altijd wel naar dat ene personage dat voor mij echt de bom is (meestal niet de hoofdpersoon!).

Dit derde deel is een mooie afsluiter voor de serie, Kagawa weet heel goed alles duidelijk te maken. Je blijft met een tevreden en misschien een beetje treurig gevoel achter. Want een toffe serie afsluiten is natuurlijk altijd erg jammer. Het grootste nadeel voor mij was toch echt het begin dat maar niet op gang wilde komen, dit heeft er zelfs in geresulteerd dat ik het boek een tijdje weggelegd heb. Maar trap hier niet in, lees even door. Ik beloof je dat Julie Kagawa terugkomt en het boek in sneltreinvaart afmaakt. Je zult geen spijt hebben van Offergave.

Vind meer artikelen over
, , , , , .

Beoordeling 4/5

Dit schreven anderen

 

Joanydvv vertelde op 06/03/2015 om 13:10

Ik moest in het begin ook heel erg wennen aan deze nieuwe Allie, al vond ik de transformatie wel heel begrijpelijk en natuurlijk. Ik vind dit echt een van de beste vampier-reeksen ever! Jammer dat het alweer het laatste deel is.

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.