Boy 7: Live on stage is de theaterversie van het boek Boy 7 door Mirjam Mous.

Boy 7 live on stage

Artikelen Boeken

Ik mocht naar de première van Boy 7 live on stage! Het primeur gedeelte is er voor jullie wel een beetje vanaf aangezien ik dit bericht wat laat post. Zelf had ik het boek niet gelezen, maar ik wist wel waar het over ging en het leek me een tof boek. Omdat ik niet echt wist waar het over ging, was ik tijdens het theaterstuk volledig overdonderd. Maar waar gaat het over?

Boy 7 wordt wakker langs een verlaten weg. Hij weet niks van zichzelf en heeft slechts zijn rugzak bij zich. In die rugzak zitten een flyer van een pizza-restaurant, een sleutel en een mobiele telefoon. Op die telefoon staat een filmpje. Dat filmpje zegt dat hij niemand mag/kan vertrouwen. Vooral de politie niet. Hij moet zijn eigen logica gebruiken om erachter te komen wat er aan de hand is. Een meisje vindt hem langs de weg ‘vertrouw niemand’, Boy 7 kiest ervoor met haar mee te gaan en hij ontrafelt langzaam wat er allemaal aan de hand is.

Het was een onwijs leuke dag, alleen al omdat het heel gezellig was met een aantal van de nieuwe Best of YA-promoteam leden en ook de oude leden waren van de partij! Er was dus al flink sprake van voorpret, maar ik was verschrikkelijk benieuwd naar het stuk zelf. Toen we de zaalindeling kregen, zag ik tot mijn schrik dat ik alleen zat! Dan ben je daar met een onwijs gezellige groep en zit je in je eentje op rij 3. Vlak voor de voorstelling begon zag ik nog een vrije plek op de eerste rij bij alle anderen. Daar ben ik dus vlot gaan zitten en toen kon de voorstelling beginnen.

Het was een theaterstuk, maar er werd flink veel muziek en zang gebruikt ter ondersteuning van het verhaal! Dat maakte het hartstikke leuk om naar te kijken. De groep van acteurs was onwijs klein (5 man!), maar ze deden het onwijs goed. Er zat flink veel spanning in het stuk! Daar moeten we Mirjam Mous, de schrijfster, uiteraard ook voor bedanken! Het verhaal is tegen het einde een beetje onduidelijk, maar over het algemeen wordt alles heel goed overgebracht.

Er wordt heel leuk en slim gebruik gemaakt van een beeldscherm vlak boven het podium. Hier wordt steeds getoond wat er gebeurt op de smartphone/tablet van Boy 7. Zo kun je filmpjes meekijken! Slim gevonden en ook goed uitgewerkt! Dat was een heel sterk element uit de voorstelling!

Na de voorstelling was er de gelegenheid voor een hapje en een drankje! Met nog wat andere (ex) Best of YA’ers heb ik gezellig staan kletsen! Uiteindelijk kwam de cast zich ook mengen tussen alle bezoekers en kregen we ze eventjes in real life te zien! Na een tijdje gingen we allemaal naar huis en in de trein heb ik terug kunnen kijken op een superleuke voorstelling.

Deze voorstelling is echt een aanrader! De spanning zit er continu in, dit wordt enorm goed overgebracht door de acteurs. Er wordt heel slim gebruik gemaakt van beeld en geluid. Een eigentijdse voorstelling, heerlijk vlot en je zit op het puntje van je stoel gedurende de hele voorstelling. Als je het boek nog niet gelezen hebt zul je dat na de voorstelling zeker willen doen!

 

Beoordeling 5/5
Gepubliceerd op 28/01/2015 om 10:00 in Artikelen en Boeken.

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.