Jisca las A darker shade of magic en is enorm fan geworden van dit boek, ondanks dat het haar genre niet is!

A darker shade of magic

Boeken Recensies

Kell is one of the last travellers- magicians with a rare ability to travel between parallel universes connected by one magical city. There’s Grey London, without magic and ruled by the mad King George III. Red London- where magic is revered, and where Kell was raised alongside the heir to the empire. White London- where people fight to control the remaining magic and the magic fights back. And once there was Black London…

Toen ik de synopsis van A Darker Shade of Magic van V.E. Schwab eerst las, moet ik eerlijk zeggen dat het nogal abstract klonk. De voorkant van het boek had me getrokken in de Waterstones in Engeland, maar ik ben nooit echt het type geweest voor sci-fi-esque fantasyboeken, waarbij er gereisd kan worden tussen dimensies- tenminste, dat dacht ik, tot ik dit boek las. Het reizen tussen de werelden is niet plots, of onmogelijk, of een abnormaliteit- niet voor de hoofdpersoon tenminste. Ooit waren er meerdere Antari, magiërs die tussen werelden konden reizen, nu is Kell de uitzondering. Officieel is hij de boodschapper tussen de drie verschillende Londons, onofficieel een smokkelaar. En zijn (ietwat gevaarlijke) hobby leidt hem naar een pad wat hij nooit dacht in te slaan.

Een van de sterkste punten van dit boek is de originaliteit. Je zou er maar opkomen, parallelle werelden waar magie doorheen vloeit en waar er mensen zijn die ertussen kunnen reizen. Drie contrasterende Londons die even goed worden uitgewerkt en die je je allemaal even goed kan voorstellen. De verschillende vormen van regeren, het uiterlijk, hoe de mensen leven, de bruisende energie- alles komt tot leven op de pagina’s.

Wat misschien wel jammer is, is dat het boek niet zo op en top is als het had kunnen zijn. Begrijp me niet verkeerd, het boek is zeker wel spannend. Het zit alleen zo: ik las er alleen niet zo snel doorheen als het vorige boek wat ik las (List en Leugens). Misschien is dit te wijden aan het feit dat ik er twee tentamens tussen had zitten en halverwege het boek ben gestopt om mijn tentamens te leren, maar, hoewel ik weet dat het plot goed is en het boek zinderend, heb ik alsnog het gevoel dat er iets mist. Naar mijn gevoel is nog niet alles opgelost.

Mijn hart heb ik wel absoluut verloren aan de personages. En met personages, bedoel ik alle personages. Ik zou een volledig boek kunnen lezen over Kell en Rhy’s jeugd, hun dagen in het Rode London, of Lila’s leven. Het boek door juichte ik voor Lila, eerlijk waar een heerlijk kick-ass personage. Eigenzinnig, slim, staat haar eigen man- Lila is een personage naar mijn hart. En Kell, met zijn veelvoudige jas en kastanjebruine krullen en blauwe oog, de band tussen hem en Rhy, de kroonprins van het Rode London en oneindig charmant.

Zoek je een nieuw, verrassend boek en ben je helemaal weg van fantasy, dan is dit zeker weten jouw boek. Met zijn zinderende plot en originaliteit zal je geen enkel moment verveeld zijn. Niet de grootste fan van uitgebreide liefdesplots? Ook dan is dit boek perfect, aangezien er slechts een paar implicaties zijn die het plot in geen enkele zin overheersen of waar verder wat mee gedaan wordt. Een en al avontuur, dat is A Darker Shade Of Magic. „Dark and gorgeous, a book to treasure, sharp elegant fantasy,” de reviews liegen er niet om. Een nieuw avontuur wat je nooit gedacht had te beleven.

REAGEER

Zou jij ook tussen werelden willen kunnen reizen? En wat zou jij doen als je dat kon? Laat het ons weten!

Vind meer artikelen over
, , , .

Beoordeling 4/5

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.