Het laatste deel in de marathon, gelukkig nog geen afscheid van Nimmermeer. Lees hier de -voor nu- laatste recensie en winactie.

De Duistere Fae

Boeken Recensies

De duistere Fae is het laatste deel in de marathon op Killing my darlings. Ik heb de afgelopen zes boeken met onwijs veel plezier gelezen. Er was er geen een die echt ontzettend vervelend was om te lezen. De meeste waren een sprookjesachtig feest van herkenning. Hopelijk verschijnt het volgende deel (en laatste) deel snel. Ik kan het eigenlijk niet aan om te wachten. Lees verder voor mijn recensie en uiteraard de uitslag van de vorige winactie & de laatste winactie.

Het enige wat ik wil, is een normaal leven. Voor zover `normaal tenminste mogelijk is als je Ethan Chase heet, je zus koningin van het IJzerrijk is en je voortdurend vreemde wezens ziet die niemand anders kan zien. Alsof dat allemaal al niet moeilijk genoeg is, zorgt mijn neef Keirran weer eens voor problemen. Zijn mooie fae-vriendinnetje Annwyl is wanhopig. Keirran wordt vermist, en ze is bang dat hij bezig is met dingen die nooit meer ongedaan kunnen worden gemaakt. Ik heb ontdekt dat Annwyl aan het `vervagen is en dat Keirran alles op het spel zet om haar te redden. Maar door de duistere krachten die hij oproept, brengt hij Nimmernimmer én de menselijke wereld in groot gevaar. Eigenlijk wil ik er allemaal niets meer mee te maken hebben, maar Keirran blijft natuurlijk wel mijn neef, en ik kan hem niet zomaar in de steek laten. Alleen krijgt hij af en toe iets kils en duisters over zich waarmee hij me de rillingen bezorgt. En wat betekent dat akelige visioen van Keirran dat ik heb gehad? Kan ik de juiste beslissing nemen of is het noodlot onafwendbaar?

 Het eerste boek in de serie waarbij de achterflap niet begint met Mijn naam is …. Dat was eigenlijk het eerste wat mij opviel aan dit boek. De voorkant is de meest duistere tot nu toe en zorgt ervoor dat je gelijk wilt beginnen.

Over de wereld kan ik eigenlijk niets meer vertellen. Vijf recensies lang heb ik nimmermeer geprezen en dat blijf ik gewoon doen. De wereld is niet zo nieuw meer als het was in boek 1, maar zeker nog even interessant. De relatie tussen Ethan en Keirran is erg leuk om te volgen. Ethan maakt in de twee boeken die om hem draaien nogal wat veranderingen in zijn houdingen tegenover de Fae. De hoofdpersonages gaan fijn verder en vervolgen een origineel verhaal.

Wat ik jammer vond was dat je eigenlijk een aantal oude vertrouwde lievelingspersonages (Grimalkin) wat minder terugzag in dit boek. Vooral de afwezigheid van Grimalkin was enorm balen. Puck kwam gelukkig wat meer voor, maar bleef ook op de achtergrond.

Opvallend aan dit boek is dat er -voor het eerst- een nieuw soort queeste is ontstaan. Het gaat niet meer om het redden van een hele wereld of een grote groep Fae, maar eigenlijk gewoon om het vriendinnetje van Keirran. Dat maakt de reis voor de rest niet minder spannend en trekt vaak juist leuke parallellen met het verhaal van Meghan en Ash. Ethan is echt een onwijs fijn personage. Hij is heel anders dan Meghan was en dat geeft deze spinoff toch een hele andere, stoerdere, sfeer. Niet per se beter, maar wel zeker een goede afwisseling.

Het einde is echt VER-SCHRIK-KE-LIJK, ik ga er niet veel over verklappen, maar het is nogal onverwachts, schokkend en eigenlijk wil je direct het vervolg in je handen hebben. Helaas is het vervolg er nog niet.. Het boek is super, ik zou zeggen ga het lezen.

De winnaar van het vorige deel,De verloren Prins, is :
Lieke Angelique Berends-Roes , Lieke stuur je je adresgegevens naar win@killingmydarlings.nl ?

Wil je net als Lieke een deel uit deze serie winnen? Voor de Duistere Fae  moet je het volgende doen :

Facebook
Like Killing my Darlings op Facebook EN like de juiste status. ( Klik hier voor de juiste status ) Wil je meer kans maken kan je de status ook sharen!

Twitter
Volg @KmDarlings op Twitter en retweet de juiste tweet ( Klik hier voor die tweet!)

Vind meer artikelen over
, , , , , , , , .

Gepubliceerd op 31/10/2014 om 10:00 in Boeken en Recensies.

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.