De selectie begon met 35 meisjes. Nu is de groep geslonken tot de elite. De strijd om Maxons hart wordt steeds meedogenlozer. Hoe dichter America bij de kroon komt, hoe meer ze twijfelt over de liefde. Elk moment met Maxon is als een sprookje. Maar zodra ze haar eerste liefde Aspen ziet, wordt ze overspoeld door herinneringen

De Elite

Boeken Recensies

Nadat ik de selectie gelezen had wilde ik enorm graag De Elite gaan lezen! Nu een paar boeken verder was het dan eindelijk zo ver dat ik het vervolg mocht gaan lezen! Lees hier de recensie van de selectie, voor zover je dat nog niet gedaan hebt! Om er achter te komen wat ik van De Elite vind ben je op de juiste pagina!

De selectie begon met 35 meisjes. Nu is de groep geslonken tot de elite. De strijd om Maxons hart wordt steeds meedogenlozer. Hoe dichter America bij de kroon komt, hoe meer ze twijfelt over de liefde. Elk moment met Maxon is als een sprookje. Maar zodra ze haar eerste liefde Aspen ziet, wordt ze overspoeld door herinneringen en hun mooie plannen samen. Terwijl America wordt verscheurd tussen haar twee toekomsten, weet de rest van de elite precies wat ze wil. America’s kans om te kiezen dreigt door haar vingers te glippen.

Haast eerbiedig sloeg ik het boek open, wat ziet deze serie er toch ook gaaf uit. Mooie felle kleuren en prachtige jurken, wat wil je nog meer. Helemaal niets -ok√© inhoud- dus. Het had wel weer zo’n ‘coming back to Hogwarths’-gevoel om weer deze serie te mogen lezen. Het is heel fijn dat de sfeer uit het eerste boek goed vastgehouden is. Zowel in schrijfwijze als sfeer is het echt goed vergelijkbaar.

America vindt ik nog steeds een prachtpersonage. Vooral in haar scenes met Maxon is de dynamiek erg sterk. Ze kan nog steeds heerlijk bot zijn. Een andere mooie eigenschap van America is haar rechtvaardigheidsgevoel. Ze is veel bezig met wat kan en wat dus echt niet kan. Ze is bereid om dingen op te offeren om haar eigen normen en waarden trouw te blijven. Ook vind ik Kriss een leuk personage. Ze is lief en in sommige opzichten een tegenpool van America. Overigens vindt ik de kamermeisjes van America echt de leukste van allemaal. Bij-personages met een mooi achtergrondverhaal.

De geschiedenis van het verhaal (oorsprong kastensysteem e.d.) wordt beetje bij beetje onthuld. Persoonlijk vindt ik dat echt enorm leuk. Ik hou van (fantasy)boeken waarbij het verhaal, vooral de achtergrond, goed uitgedacht is. Dat geeft meer diepte en maakt het verhaal realistischer.

De spanning zit er op dezelfde manier in als bij het vorige boek. Niet zozeer door actie, maar echt door vragen die je hebt en het meeleven met een personage. Welke jongen gaat ze kiezen? Kiest ze wel? Wordt ze wel gekozen? Het is nog steeds – gelukkig – een boek met de focus op jongens, maar ik ben heel benieuwd naar de rol van de rebellen in het volgende deel.

Een vlot geschreven en spannend boek, zonder al te veel actie, maar wel realistische personages en zat ‘aaah’-momentjes. Een echte aanrader. Ben extreem benieuwd naar het volgende deel, maar wil eigenlijk nog lang geen afscheid nemen van een wereld vol pracht, praal, jurken, America en Maxon!

Vind meer artikelen over
, , , , , , .

Gepubliceerd op 24/09/2014 om 10:00 in Boeken en Recensies.

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.