Wat gebeurt er allemaal? Net als mijn broertje zie ik ineens overal vreemde monsters, in het bos bij de bushalte lijkt zich iets engs schuil te houden en op school staat er plotseling op een computerscherm: Meghan Chase, we komen je halen...

De ijzerkoning

Boeken Recensies

De ijzerkoning is het eerste deel in de serie die ik op Killing my Darlings heerlijk ga marathon-lezen. Vol spanning begon ik dus aan dit (prachtig uitziende) boek. Lees hieronder wat ik ervan vind en vergeet niet helemaal naar beneden te scrollen om dit boek te winnen!

Mijn naam is Meghan Chase. Over minder dan vierentwintig uur word ik zestien. Sweet sixteen, zeggen ze dan, maar ik geloof niet dat dat voor mij opgaat. Alles in mijn leven begint op een griezelige manier uit de hand te lopen, en dan is het feit dat mijn moeder en stiefvader mijn verjaardag weer zijn vergeten nog mijn minste probleem. Wat gebeurt er allemaal? Net als mijn broertje zie ik ineens overal vreemde monsters, in het bos bij de bushalte lijkt zich iets engs schuil te houden en op school staat er plotseling op een computerscherm: Meghan Chase, we komen je halen… 

Maar wat ik ook had verwacht, in ieder geval nóóit dat ik te horen krijg dat ik de dochter van een elfenkoning ben, en ook niet dat ik opeens naar een beangstigend bizarre wereld moet afreizen om mijn broertje te redden. Een wereld waarin machtige wezens schijnen te denken dat ik een belangrijke rol zal spelen in hun strijd tegen een duister kwaad. Huh? En wat ik al helemaal niet had kunnen dromen is dat ik verliefd zou worden op een mysterieuze prins – die helaas niks van mij wil weten… Hoe overleef ik in een wereld waarin echte vrienden op één hand te tellen zijn?

In het leven van Meghan Chase gebeuren ineens allemaal rare dingen. Ze maakt ze zelf mee, maar ook haar broertje vertelt soms bizarre verhalen. Gelijk prikkelt dit je fantasie en wekt dit ook de nodige spanning op. Wat gebeurt er? Nadat het leven van Meghan een beetje geschetst is gaat het verhaal echt in alle hevigheid van start. Meghan komt erachter dat ze de dochter van een elfenkoning is.

Het verhaal zit vol spanning en dat blijft het gehele boek door zo. Julie Kagawa weet met de Ijzerkoning een verassing in elke bladzijde te stoppen. Wonderlijke dingen blijven gebeuren en je wilt als lezer enkel nog door lezen. Aan het begin is het verhaal nog veel inleidend in de wereld, maar dit gaat wel in een razendsnel tempo. Als lezer vraag je je af hoe de sprookjesachtige wereld daadwerkelijk in elkaar zit.

Het verhaal is onwijs origineel. Vele sprookjesachtige en herkenbare elementen komen erin voor, maar met een heerlijke twist. Voor iemand die van sprookjes houdt (ondergetekende) is het dan ook heerlijk om weg te dromen in dit verhaal. Ook is het een voorbeeld voor hoe een goed YA-Fantasy verhaal eruit moet zien.

Interessante personages verschijnen continu ten tonele. De verschillende vorsten, maar ook de duistere bijpersonages houden continu je interesse vast. Persoonlijk zou ik van sommige personages veel meer informatie willen, meer achtergrondverhaal. Maar het tempo is daarvoor te snel in dit boek. Met steeds meer vaart dender je door naar het spannende einde. Tot het laatste moment vraag je je nog af hoe het nu gaat aflopen en de laatste bladzijde smaakt eigenlijk enkel naar meer. Gelukkig heb ik de volgende delen gewoon liggen.

Sprookjesachtige elementen, spanning, goede personages en een originele ijzerentwist maken dit verhaal echt een mustread voor liefhebbers van YA-fantasy

Wil jij ook dit onwijs gave boek lezen? Doe dan mee aan de onderstaande winactie!
a Rafflecopter giveaway

Vind meer artikelen over
, , , , , .

Gepubliceerd op 13/10/2014 om 10:00 in Boeken en Recensies.

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.