Het derde deel alweer in The Iron Fey serie. Nog steeds weet de serie mij te vermaken en lees ik met een glimlach door! Wederom kan je kans maken op een deel uit de serie! Nu het spannende derde deel!

De Ijzerkoningin

Boeken Recensies

Het derde boek alweer. Het fijne aan het marathon-lezen van een serie is dat je jezelf helemaal kan onderdompelen in die wereld. Dat kan ook een groot nadeel zijn. Soms is een serie te eentonig, saai of misschien niet prettig geschreven en dan snak je tussentijds naar iets anders. Maar is dat ook zo bij het derde deel van The Iron Fey? Lees hieronder wat ik van De Ijzerkoningin vond en maak ook kans op dit boek!

Mijn naam is Meghan Chase. Ik dacht dat het voorbij was. Dat Ash en ik eindelijk samen konden zijn nu we allebei verbannen zijn uit Nimmernimmer. We hebben een hoge prijs moeten betalen, maar het was het waard. Alleen, is het wel echt voorbij? Hoef ik geen moeilijke keuzes meer te maken? Geen offers meer te brengen voor de mensen van wie ik hou? Nou, niet dus! De valse koning van het IJzerrijk zit achter me aan. Hij is uit op mijn magische krachten. Krachten die ík niet begrijp of kan beheersen, maar die hém oppermachtig zullen maken. Tegelijkertijd blijk ik de enige te zijn die hem kan tegenhouden. De enige die kan voorkomen dat het oprukkende ijzer heel Nimmernimmer vernietigt. Waarschijnlijk krijg ik er spijt van, maar dat zien we dan wel weer. Eerst maar eens leren hoe ik een zwaard moet vasthouden en hoe ik die magie onder de knie krijg. Eén ding is zeker: het wordt erop of eronder. Voor mij, voor Ash, voor ons allemaal…

Zullen we de inhoud even links laten liggen en gewoon weer eventjes genieten van de uitstraling van deze serie. Ik vindt het altijd zo fijn als alle delen uit een serie goed op elkaar afgestemd zijn qua voorkant en andere opmaak. Dat doet deze serie hartstikke goed en deze verblindend roze cover trekt echt de aandacht wel. Nu is dit ook wel de eerste keer dat ik tijdens het lezen in de trein mij een beetje ongemakkelijk voelde. Zit je daar dan met een boek waar menig kleutermeisje in de prinsessenhoek een moord voor zou doen, maar dan ben ik dus duidelijk geen kleutermeisje. Maar ach je bent een bookjunkie of niet, dus dan ga je gewoon maar door zonder je ergens iets van aan te trekken!

De serie is tot nog toe heerlijk stabiel in kwaliteit, vertelstijl en personages. Heel fijn is dat. Het verhaal krijgt in deel drie wederom een goed bedacht en origineel vervolg. Het grote verhaal eindigt ook in dit boek en laat ruimte over voor een extra deel waarin Ash de hoofdrol speelt. Daar ben ik erg benieuwd naar, aangezien Ash toch een van de meer mysterieuze personages is.

Het boek heeft wel wat minder vaart dan de voorgaande delen. Zeker in het begin staat de ontwikkeling van Meghan haar krachten en haar relatie met Ash en haar vader centraal. Best interessant, maar het maakte het toch minder een page-turner. Ook voegde niet alles veel toe aan de personages of het verhaal, maar op een gegeven moment (zodra Meghan weer naar Nimmermeer gaat) is dat ook weer over en komt de spanning terug zoals we die kennen van de vorige delen.

Hoewel de vaart er nog steeds flink in zit weet dit deel je ook minder te verassen dan de volgende delen. Dat komt natuurlijk gedeeltelijk omdat er weinig nieuws te introduceren valt in Nimmermeer, maar ook komen er weinig interessante personages aan bod.  Gelukkig is de wereld nog steeds erg gaaf en zijn de huidige personages veelal interessant. Tijdens het lezen van de boeken ga je de personages echt leren kennen en dat werkt ook heel erg mee in het leuk houden van deze serie. Personages als Grimalkin of Puck zijn erg leuk, maar ook goed omschreven.

Ook het derde deel is weer onwijs goed. Iets minder misschien dan de twee voorgaande delen, maar het is zeker geen teleurstelling. Wel voelt de reeks nu heel afgesloten en ik ben benieuwd of het een goede keuze is geweest om alsnog door te gaan. Mijn vraag is nu dus eigenlijk : Had het hier moeten stoppen of zijn de volgende boeken nog steeds de moeite waard? Ik ben benieuwd en hoop natuurlijk op het beste!

De winnaar van het vorige deel,De Ijzerprinses, is : Lies Claeys! Lies stuur je je adresgegevens naar win@killingmydarlings.nl !

Wil je net als Lies een deel uit deze serie winnen? Voor de Ijzerkoningin moet je het volgende doen :

Facebook
Like Killing my Darlings op Facebook EN like de juiste status. ( Klik hier voor de juiste status ) Wil je meer kans maken kan je de status ook sharen!

Twitter
Volg @KmDarlings op Twitter en retweet de juiste tweet ( Klik hier voor die tweet!)

 

Vind meer artikelen over
, , , , , , , , .

Gepubliceerd op 20/10/2014 om 10:00 in Boeken en Recensies.

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.