De Ijzerlegendes

Boeken Recensies

De wereld van de Iron Fey is gewoon helemaal geweldig. Eerlijk is eerlijk, ik ben verliefd op Nimmermeer. Klik hier om een kijkje te nemen bij mijn andere recensies van deze serie.

Nadat Meghan aan de dodelijke IJzerfae is ontsnapt, moet ze haar belofte aan Ash inlossen. Voordat ze naar het ijzige Winterhof afreizen, wil ze nog één ding doen. Iets waarmee ze per ongeluk de aandacht trekt van een oeroud en levensgevaarlijk wezen. Of Meghan en Ash ooit aankomen in het Winterrijk, lees je in De overtocht – winter.
In De overtocht – zomer is Puck de enige die Ash kan helpen om in het hol van de leeuw, het Zomerhof, te komen. Dat doet hij dus, maar of hij de neiging kan weerstaan om zijn rivaal een enorme streek te leveren, is nog maar de vraag.
Wanneer Meghan in De voorspelling naar Elysium gaat, een belangrijke bijeenkomst van alle hoven, heeft ze het idee dat alles goed is gekomen. Dan doet een orakel haar een duistere voorspelling die alles verandert… 

Novelles, het is niet helemaal mijn ding, daarom is het juist fijn dat er nu een boek is van de meerdere novelles, dan kan je er toch nog fijn een avondje zoet mee zijn. Wat ik wel jammer vind is de cover. De covers van deze boeken zijn heerlijk, glitter, kleurtjes het is allemaal hartstikke fijn. En ik zeg echt niet dat deze bundel misstaat in je boekenkast, zeker niet. Maar de afzonderlijke covers waren echt geweldig.

Ijzermid
Deze drie covers zijn echt bijzonder mooi. Maar zijn de verhalen dat ook!

Voegen de korte verhalen echt wat toe? Ja, ik vind van wel! Niet alle verhalen zijn even goed, maar toch is er zeker toegevoegde waarde! Als je nog moet beginnen met de serie, lees dan deze novelles op hun juiste plek! Vooral de voorspelling vond ik qua toegevoegde waarde enorm gaaf. De overtocht: zomer is qua verhaal duidelijk minder mijn favoriet. Die voelt gewoon minder heftig of belangrijk dan de andere verhelen in dit universum, maar dat kan heel erg persoonlijk zijn. Maar het perspectief, Puck, maakte dat weer helemaal goed. Het was hartstikke leuk om wat meer inzicht te krijgen in dit personage. De vertelstijl van Kagawa was ook heel anders voor Puck (meer grapjes, sarcasme etc.) dus het verhaal kwam alsnog erg goed uit de verf.

Wat valt er nog meer te vertellen. De gewone serie is geweldig en met smart wacht ik op het volgende deel. Julie Kagawa haar schrijfstijl is ook in deze boeken weer enorm fijn. De personages zijn tof. Het klopt gewoon allemaal. Novelles zijn voor mijn gevoel nooit enorm goed. Vaak voegt het weinig toe aan de hoofdserie. Hoewel ik de hoofddelen beter vind, zijn deze novelles echt het lezen waard en zeker in deze bundel raad ik iedereen het aan om deze drie novelles toe te voegen aan je verzameling.

Vind meer artikelen over
, , .

Gepubliceerd op 20/04/2015 om 10:00 in Boeken en Recensies.

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.