Alweer het vierde deel van de marathon. Het vierde deel is meer een spin-off, je leest mee vanuit het perspectief van Ash. Of ik dat geslaagd vond lees je hieronder! Natuurlijk vind je daar ook de winactie en de uitslag weer terug!

De Ijzerprins

Boeken Recensies

Alweer het vierde deel van de marathon. Het vierde deel is meer een spin-off, je leest mee vanuit het perspectief van Ash. Of ik dat geslaagd vond lees je hieronder! Natuurlijk vind je daar ook de winactie en de uitslag weer terug!

Mijn naam, mijn ware naam, is Ashallayn’darkmyr Tallyn. Ik ben de enig overgebleven zoon van Mab, koningin van het Winterhof. En wat haar betreft, ben ik dood. Mijn verhaal begint, zoals zoveel verhalen, met een meisje… Als Winterprins zag ik liefde altijd als een zwakte. Maar toen kwam Meghan, half meisje half fae, en dat veranderde alles. Ik werd verliefd op haar en beloofde dat ik haar ridder zou zijn. Een belofte waarvan ze me – om mijn leven te redden – ontsloeg toen Nimmernimmer bijna ten onder ging aan de IJzerfae. Nu is Meghan de IJzerkoningin, heerseres van een rijk waar Zomer- en Winterfae niet kunnen overleven. Om bij haar te kunnen zijn, zal ik sterfelijk moeten worden. Dus ben ik nu, samen met Puck, met wie ik nog steeds een flinke appel te schillen heb, en die irritante cait sith Grimalkin, die me ook al het bloed onder de nagels vandaan haalt, onderweg naar het Eind van de Wereld. Daar zal ik de proeven moeten afleggen om mijn ziel te verdienen. Maar de prijs is hoog, en de keuzes die ik moet maken zijn onmogelijk. Zal ik Meghan ooit nog terugzien?

Direct moest ik al een beetje wennen aan dit boek. Plots lees je niet meer vanuit het perspectief van Meghan, maar vanuit Ash. Wat ik gelijk positief vond, was dat Ash wel zo was als ik hem verwacht had. Zijn gedachtes sloten gewoon goed aan op het personage dat in de eerdere boeken geschetst is. De wereld voelt nog steeds als vanouds aan en dat is weer onwijs fijn. Ook de andere personages komen weer terug. Persoonlijk kan ik enorm genieten van Grimalkin. Ge-wel-dig. Waarom? Omdat hij een kat is.

De spanning in dit deel ligt helaas toch een tandje lager. Het is vanaf het begin al redelijk duidelijk wat Ash gaat doen en er zijn onderweg niet heel veel verassingen. Nog steeds is het zeker wel vermakelijk. De reis wordt goed beschreven en heeft echt wel wat spannende elementen. Je leert nog steeds bij over het wonderlijke nimmermeer. Ook is het, zeker in het begin, leuk om wat meer inzicht te krijgen in de koele prins Ash.

Tegen het einde, specifiek de derde opdracht aan het einde van de wereld, wordt het verhaal echt ineens traag. Het is lang, zielig en voegt niet heel veel toe. Het idee achter die derde opdracht was goed! Vond ik erg gaaf, maar de uitwerking was haast tergend om te lezen. Het einde dat daarop volgt was precies zoals verwacht.

Dit deel houdt de sfeer en de charme van de eerste delen heel goed vast en is echt niet vreselijk om te moeten lezen. Maar ik vraag mij heel erg af wat het daadwerkelijk toegevoegd heeft. Het had voor mijn gevoel beter geweest voor de serie als deel 3 gewoon had afgesloten dat Ash en Meghan samen in het Wyldwoud waren gaan wonen zodat Ash geen last had van ijzer. Eind goed al goed.

Toch ben ik nog steeds enthousiast over deze serie en de prachtige wereld. Ik kijk uit naar de volgende twee delen die ik nog klaar heb liggen! Ik hoop dat de spanning uit de eerdere delen weer terugkomt. Op naar het verhaal van Ethan Chase.

De winnaar van het vorige deel,De Ijzerkoningin, is : Barbara van @Barbaratwitjes, Barbara stuur je je adresgegevens naar win@killingmydarlings.nl !

Wil je net als Barbara een deel uit deze serie winnen? Voor de Ijzerprins moet je het volgende doen :

Facebook
Like Killing my Darlings op Facebook EN like de juiste status. ( Klik hier voor de juiste status ) Wil je meer kans maken kan je de status ook sharen!

Twitter
Volg @KmDarlings op Twitter en retweet de juiste tweet ( Klik hier voor die tweet!)

Vind meer artikelen over
, , , .

Gepubliceerd op 24/10/2014 om 10:00 in Boeken en Recensies.

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.