De Ijzerprinses is het spannende tweede deel in The Iron Fey Serie. Lees de recensie en maak kans op dit geweldige boek. Het verhaal gaat verder waar De Ijzerkoning gestopt is en houdt je op het puntje van je stoel!

De Ijzerprinses

Boeken Recensies

Deel één vond ik, zoals je hier kan lezen, geweldig. Wat een fantasie en spanning zat er in dat boek. Of dit boek aan mijn hoge verwachtingen voldeed lees je hieronder. En ook dit boek kan je weer winnen!

Mijn naam is Meghan Chase.
Ik ben mijn belofte aan Ash, de Winterprins, nagekomen en ben meegegaan naar het Winterhof. Hoe lang ik daar nu al zit? Geen idee. De tijd verloopt hier anders dan in de gewone wereld, en ik ben overgeleverd aan de grillen van de kille koningin Mab.
Ash heb ik sinds we aankwamen niet meer gezien, dus het ziet ernaar uit dat hij me in de steek heeft gelaten. En ik maar denken dat hij van me hield…
Ondertussen dreigt er oorlog tussen het Zomerhof en het Winterhof na de verdwijning van de machtige Scepter van de Seizoenen. Ik ben de enige die weet dat de scepter is gestolen door de IJzerfae, maar niemand wil me geloven. Sterker nog, alleen Ash en ik hebben de IJzerfae ooit in levenden lijve gezien, dus hij is ook de enige die me zou kunnen helpen.
Ash, waar blijf je toch?
Als ik wil blijven leven, zal ik snel met bewijzen moeten komen, en dat terwijl ik al mijn pas ontdekte magie wel kwijt lijk. Nu kan ik alleen nog vertrouwen op mijn eigen vindingrijkheid. Maar is dat genoeg?
Kan ik, een halfbloed fae, een oorlog voorkomen en Nimmernimmer van de ondergang redden?

Waar het vorige boek eindigt gaat De Ijzerprinses verder. De vertelstijl en sfeer is in dit boek ook hetzelfde als in het vorige deel en het geeft bijna het gevoel dat je in hetzelfde boek doorleest. Waar sommige series hun glans na het eerste boek verliezen lijkt De ijzerprinses hier totaal geen problemen mee te hebben. Het verhaal neemt een fijne wending en dat houdt het spannend. Wederom moet de strijd aangegaan worden met het Ijzerrijk.

Doordat je in vanuit het vorige deel al veel weet over de wereld en hoe die werkt is er in dit deel iets meer ruimte voor verdieping van je kennis. Je krijgt steeds meer inkijk in de geschiedenis van Nimmermeer en de Fae die daar wonen. Wat ik een van de belangrijkste aspecten vind uit een boek is die wereld. De setting waarin het verhaal verteld wordt. Daarom verdient Kagawa voor mij dus ook direct bonuspunten! De wereld is origineel, goed uitgewerkt en fantasievol. Echt een geweldige wereld om in weg te dromen.

Eigenlijk heb ik tijdens het lezen een miniem minpuntje ontdekt. Zo nu en dan was er wat, voor mijn gevoel, onnodige herhaling. Dan werd er uitgelegd dat Meghan iets moest gaan doen en vervolgens twee alinea’s later werd dat dan weer, maar dan vanuit Meghan haar gedachtes, verteld. Geen onoverkomelijk punt, maar die herhaling was aanwezig.

Nog steeds een serie die ik iedereen aan zou raden. Na deze twee boeken kan ik echt zeggen dat ik een fan ben geworden van Nimmermeer en haar inwoners. Er zijn genoeg personages die blijven prikkelen. Zo vindt ik persoonlijk Virus onwijs leuk, maar ook Puck is erg tof. Zo zijn er tal van personages en wezens die hun eigen karakter meegekregen hebben. Sommigen iets beter uitgewerkt dan anderen, maar Nimmermeer en haar inwoners staan als een huis en gaan, zeker na twee boeken, echt voor je leven.

De Ijzerkoning is gewonnen door: Alexander Kouwenberg! Gefeliciteerd. Stuur je mij een mailtje met je adresgegevens. ( win@killingmydarlings.nl )

Ook de ijzerprinses kan je winnen op Killing my Darlings! Wat je daarvoor moet doen? Je kan twee keer kans maken, één keer op Facebook en één keer op Twitter.

Facebook
Like Killing my Darlings op Facebook EN deel de juiste status. ( Klik hier voor de juiste status )

Twitter
Volg @KmDarlings op Twitter en retweet de juiste tweet ( Klik hier voor die tweet!)

Vind meer artikelen over
, , , , , , .

Gepubliceerd op 17/10/2014 om 10:00 in Boeken en Recensies.

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.