Het romantische verhaal met Keltische invloeden. Julia is verliefd, maar hij blijkt al snel een zak. Na zijn ongeluk in het bos is alles anders.

De jongen uit het woud

Boeken Recensies

De jongen uit het woud van Jen Minkman maakte een blogtour en daar heeft Killing my Darlings aan meegedaan met dit artikel (jouw Keltische boomhoroscoop). Daarvoor heb ik het boek uiteraard gelezen, al een tijd wilde ik het boek lezen want het mythologische deel sprak mij enorm aan, de cover viel op en ik was gewoon hartstikke benieuwd waar dit boek over ging.

 Julia is al jaren verliefd op Michael, de knapste jongen van de school. Wanneer hij haar eindelijk ziet staan, zet hij haar na een paar afspraakjes op kille wijze aan de kant. Julias zomervakantie begint met een gebroken hart. Een paar dagen later krijgt Michael een motorongeluk en is hij door de klap compleet veranderd. Vanaf dat moment staat haar leven op zijn kop. Michael wil haar terug. Maar waarom is hij zo anders? En kan ze hem nu wél vertrouwen?

Extreem enthousiast begon ik aan dit boek, maar ik was eigenlijk al vrij snel een beetje teleurgesteld. Jen Minkman kan schrijven, dat merk je echt. De sfeerschepping, dialogen het zit allemaal goed. Maar het begin van dit boek is verschrikkelijk traag. Je leert Julia goed kennen, maar raakt al vrij snel je aandacht een beetje kwijt. Gebeurt er nog iets? Ben je eenmaal door de eerste helft van het boek een dan is het wel andere koek. Dan knalt Minkman van de pagina’s.

De laatste 50% heeft een lekker tempo. Je leest flink door en eindelijk is daar die ‘HOE ZIT DIT’-drive. Je kent de personages al vrij goed op dat moment en dat werkt zeker in het voordeel. Je leeft mee met Julia, je zit dan echt in het verhaal. Ook komen de Keltische invloeden om de hoek kijken en dan heb je direct mijn aandacht! Helaas speelt het mythologische aspect het grootste gedeelte van het boek geen grote rol, toch vind ik dat Jen Minkman met de Jongen uit het Woud op een hele leuke subtiele manier die mythes erin verwerkt.

Waar die eerste 50% van het boek soms maar niet wilde vlotten, wordt er tegen het einde ineens teveel ingestopt. Zo is er iets aan de hand met het zusje. Ik zal hier niet verder over spoilen, maar dat gedeelte van het verhaal kwam op mij lichtelijk zwak over. Het was heel ‘spannend’, werkte goed voor het verhaal. Echt top, maar het werd ook zo verschrikkelijk makkelijk afgedaan. De verhaallijn was erg sterk, maar de uitwerking voelde meer alsof het slechts een manier was om Michael even de held te laten spelen.

De jongen uit het woud. Toen ik net begon in het boek heb ik het vervloekt, toen ik tegen het einde was zat ik er helemaal in. Het is moeilijk om zo’n boek te beoordelen. De eerste helft zou ik je niet aanraden, de laatste helft juist weer wel. De jongen uit het woud heeft heel erg veel krachten door de originaliteit, het verhaal en de personages. Het grootste probleem in dit boek is tempo. Soms duurt het te lang, maar er gaan ook delen onwerkelijk snel. Daar zit denk ik echt een gemiste kans. Of je dit boek moet gaan lezen, daar moet je echt zelf over nadenken, maar Jen Minkman is wel een auteur om in de gaten te houden. Ben heel erg benieuwd naar alle boeken die we nog van haar mogen verwachten.

Vind meer artikelen over
, , , .

Beoordeling 2.5/5
Gepubliceerd op 09/03/2015 om 10:00 in Boeken en Recensies.

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.