De One is het laatste deel in de spannende serie van Kira Cass. In De One komt de wedstrijd om Maxons hart ten einde. Maar het loopt een stuk dramatischer af dan verwacht.

De One

Boeken Recensies

Het derde deel in de Selection-trilogie. Dat doet je toch  vermoeden dat dit het slotdeel is. Gelukkig niet! Kiera Cass schrijft gewoon nog lekker door! Er volgen nog twee boeken in deze serie (en wie weet wat de toekomst nog zal gaan brengen.) Maar nu gaat het over het derde deel. Is het even goed als de eerdere delen? Beter? Voor de mensen die nog helemaal niet bekend zijn met deze serie (of een beetje bekend, maar nooit begonnen) ga ik het eerste deel; De selectie, weggeven. Helemaal onder dit artikel vind je hoe je dit boek kan winnen!

De selectie heeft het leven van 35 meisjes voorgoed veranderd. En nu is de tijd aangebroken dat er een winnaar wordt gekozen. America had nooit durven hopen dat ze kans maakte op de kroon of om het hart van prins Maxon te kunnen veroveren. Maar nu de competitie haar einde nadert en de bedreigingen van buiten de paleismuren steeds gewelddadiger worden, realiseert America zich hoeveel ze heeft te verliezen en hoe hard ze moet vechten voor de toekomst die ze wil.

Wat ik veruit het beste vind aan dit deel is dat je de andere drie deelnemers beter leert kennen. Je krijgt net even wat meer mee van hun gedachtes en motivaties en dat geeft alles toch weer een andere dimensie. Vooral Celeste is in dit boek goed uitgewerkt. Daarnaast wordt het verhaal van de rebellen ook steeds meer uitgediept en zo krijgt dit boek steeds meer ‘diepgang’ naast het datingshow-sprookje. ‘Datingshow-sprookje’ klinkt misschien wat cynisch, maar zo bedoel ik het totaal niet. Want zoals je in de recensies van de voorgaande delen kan lezen was ik daar helemaal weg van. Desalniettemin moet het wel bij je passen.
De keuzes die America maakt voelen heel natuurlijk aan. Dit geldt eigenlijk voor alle personages. America heeft drie boeken lang getwijfeld tussen Macon en Aspen, of ze een keuze heeft gemaakt ga ik niet verklappen natuurlijk. Het einde had wel een groot contrast met de rest van de boeken. Het is veilig om te zeggen dat het lichtelijk schokkend was. Abrupt misschien. Niet slecht. Het was best wel een krachtig einde, maar ik was flink ondersteboven. Ik kan mij zo voorstellen dat sommige mensen het einde niet heel erg leuk vonden. De stijl was totaal anders dan de rest van het boek. Het einde zat vol actie en drama. Het overgrote deel van het boek gaat veel meer over wie America kiest. Hoe het met de familie gaat. Dit deel is een stuk duisterder dan de rest van de serie.

Door de verandering in sfeer en de verdieping van de personages weet Cass ook dit derde deel interessant te houden. Ik heb het in een avond uitgelezen! Toch had het boek van mij iets langer mogen zijn en had er (nog) meer aandacht aan de band met de rebellen geschonken mogen worden. Dat was een onwijs interessant aspect in de serie en had best nog een paar fijne pagina’s kunnen vullen!

De volgende twee boeken zullen geschreven worden vanuit een ander perspectief. Dus we hebben met dit ‘laatste’ deel wel afscheid genomen van de gedachtes van America. Helaas. Ondanks dat America haar minpuntjes had was ze een fijn en goed geschreven perspectief. Als je een beetje houdt van Chicklit-achtige boeken houdt dan vermoed ik dat je deze serie erg goed gaat vinden. Als al dat gezwijmel niet je ding is, dan raad ik het je af dit boek op te pakken. Dit is namelijk wel het grootste en belangrijkste gedeelte van de serie.

Wil je net als het eerste deel van deze serie winnen? Voor de Selectie moet je het volgende doen :

Facebook
Like Killing my Darlings op Facebook EN like de juiste status. ( Klik hier voor de juiste status ) Wil je meer kans maken kan je de status ook sharen!

Twitter
Volg @KmDarlings op Twitter en retweet de juiste tweet ( Klik hier voor die tweet!)

Vind meer artikelen over
, , , , .

Gepubliceerd op 12/11/2014 om 12:00 in Boeken en Recensies.

Wat anderen zeggen

 

linda reageerde op 13/12/2014 om 00:02

Gedeeld op Facebook en Twitter (@lindavoorhorst). Heb de eerste 2 delen al dus wil deze ook heeeel graag lezen

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.