Thomas, Teresa en de andere overlevenden van het labyrint zijn ontsnapt. Maar zijn hun beproevingen nu echt voorbij? Kunnen ze nog terugkeren naar hun oude levens, waarvan ze zich niets meer herinneren? Zijn hun redders te vertrouwen?

De Schroeiproeven

Boeken Recensies

De labyrinthrenner vond ik een tof boek! Het einde was op de best mogelijke manier extreem verschrikkelijk. Je kan mijn recensie hier uiteraard teruglezen. Na zo’n einde duurt het eigenlijk altijd te lang voor je aan het volgende deel kan beginnen! Maar in de tussentijd hoorde ik her en der negatieve dingen over de rest van de serie. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik met een stuk minder enthousiasme begon aan De Schroeiproeven. Maar was dat terecht? Heeft dit boek de vooroordelen overwonnen of bevestigd?

Thomas, Teresa en de andere overlevenden van het labyrint zijn ontsnapt. Maar zijn hun beproevingen nu echt voorbij? Kunnen ze nog terugkeren naar hun oude levens, waarvan ze zich niets meer herinneren? Zijn hun redders te vertrouwen?

Deel twee gaat direct verder waar het eerste deel gestopt is! Als lezer zat ik direct op het puntje van mijn stoel! De spanning van het einde van De labyrinthrenner keerde direct terug. Hoe zit het nu! Dat werkte hartstikke goed en ik zat vrijwel direct weer midden in het verhaal. Dat verhaal begint erg goed!  Het boek begint met flink wat vragen. Je wordt als lezer, net als de personages flink in het diepe gegooid. Dat is tevens ook wat weer niet heel erg goed werkt. De samenhang met het labyrinth is gering. Door de flinke settingswitch lijken het soms twee losstaande verhalen. Wat voor de spanning in het begin goed werkt, maar het maakt ook dat het als vervolg niet lijkt te voldoen aan verwachtingen.

De personages die geïntroduceerd worden voelen al snel vertrouwd aan en verhogen het leesplezier flink. Ze scheppen inzicht in de wereld zoals die is. Die wereld leer je, samen met de Laarders, gaandeweg kennen. Toch blijft veel extra informatie uit. Aan het einde van deel twee voelde ik me eigenlijk precies weer zo als aan het einde van het eerste deel. Ik wil informatie. Uitleg. Ik wil meer weten en minder vragen. Waar dat bij deel een erg goed was en er voor zorgde dat ik deel twee onwijs graag wilde lezen, vond ik het na dit deel een beetje vervelend worden. Het verhaal vond ik tof, de spanning zat erin. De drama. De plottwisten. Top! Echt waar. Dus ik heb dit boek met veel plezier gelezen, maar het klopt ergens niet. Ik ben bang dat ik dingen uitgelegd wil hebben die ik niet uitgelegd ga krijgen. Ik ben bang dat verklaringen voor sommige dingen niet bevredigend zullen zijn. Want hoewel ik sommige dingen erg gaaf vond om te lezen, vind ik het wel belangrijk dat het uiteindelijk logisch verklaard word. De handelingen van WICKED lijken willekeurig en lukraak te gebeuren op momenten dat het verhaal een impuls nodig heeft. Hun acties lijken voor de rest weinig nu te hebben. Ik hoop op hele goede verklaringen in het volgende deel, want eigenlijk zijn we na De labyrinthrenner nog geen steek verder.

De Schroeiproeven leest lekker vlot weg en de schrijfstijl van Dashner werkt daar natuurlijk lekker aan mee! Vlot geschreven,  goede karakters. Het verhaal heeft tempo en je valt van de ene in de andere verbazing. Daarom zou ik dit boek ook gewoon aanraden! Het is verre van vervelend om even in deze boeken te duiken! Toch mist het (nog) die uitwerking waar ik zo van hou in dystopieën. Vooralsnog vind ik de Schroeiproeven een tof boek,  maar de serie valt of staat met het volgende deel. Als dat niet met de juiste antwoorden, verklaringen en uitwerkingen komt dan zou mij dat flink tegen vallen.

Was jij na deel één ook zo enorm nieuwsgierig naar het tweede deel! Dat komt goed uit want vanwege de Jugde a book by it’s cover actie ga ik een exemplaar weggeven!
Wat je moet doen? Simpel. Deel dit bericht (klik) op Facebook. Tweet : Ik maak via @KmDarlings kans op  The maze runner deel 2. de schroeiproeven! http://ow.ly/HgCAg
Volg je Killing my Darlings dan ook nog is op Bloglovin’, Facebook en Twitter dan maak je helemaal bakken vol met kans! Dan is het een kwestie van de site in de gaten houden tot zondag! Want dan maak ik de winnaar bekend! Laat je in een reactie achter of je meedoet?

Vind meer artikelen over
, , , , .

Beoordeling 3.5/5
Gepubliceerd op 14/01/2015 om 10:00 in Boeken en Recensies.

Dit schreven anderen

 

Madelon reageerde op 14/01/2015 om 10:17

Mooie recensie! Ik heb laatst de film gezien en ben nu echt reuzebenieuwd naar de boeken en vooral heel benieuwd naar hoe het verder gaat!

 

Tim zei op 14/01/2015 om 11:46

Het einde was echt verschrikkelijk schokkend he!

 

Madelon vertelde op 14/01/2015 om 10:17

En toen drukte ik te vroeg op de knop verzenden, maar ik doe dus graag mee met je winactie, hihi.

 

Katja Blauw vertelde op 14/01/2015 om 10:21

Fijne recensie. Ik doe mee! 😀

 

miranda zei op 14/01/2015 om 10:58

ik doe mee! ik volg, deel en tweet!

 

Joost (NerdyGeekyFanboy) vertelde op 14/01/2015 om 12:41

We moeten nog langer dan een maand wachten op het derde deel, Tim. Huilen dit. Ik wil weten hoe het afloopt!

 

Eline schreef op 14/01/2015 om 15:09

ik doe mee via Twitter voor mijn dochter (Femke) die ook mee doet via Facebook en ze verslind boeken

 

Angelique schreef op 14/01/2015 om 19:58

Ik doe mee. Super actie

 

Roos van Lunsen zei op 14/01/2015 om 20:03

Ik doe mee, ik volg je op twitter, facebook, bloglovin en ik heb het bericht gedeeld op twitter en facebook 😀 Echt super gave actie!!! Nu alleen maar hopen en duimen 🙂

 

Hanneke reageerde op 14/01/2015 om 20:10

Hoi hoi!
Ik doe heel graag mee met deze winactie..! 😀 Ik weet alleen niet of de bedoeling is dat je beide (facebook en Twitter) moet gebruiken, want ik Tweet niet. *naja, niet virtueel*

Liefs Hanneke

 

Tim reageerde op 14/01/2015 om 20:12

Hoi Hanneke! Je hoeft ze niet allemaal te gebruiken hoor! Alles wat je doet levert je kansen op!

 

Hanneke schreef op 15/01/2015 om 09:19

Bedankt voor je antwoord 😀 Xxx
(ik krijg trouwens geen melding dat je me een berichtje hebt gestuurd.)

 

Hanneke Draaisma-Goede vertelde op 14/01/2015 om 20:43

Wederom een mooie recensie.
Ik volg je op FaceBook, Twitter en BlogLovin.
Ben door je vorige recensie begonnen in BoyNobody

 

nina vertelde op 14/01/2015 om 21:57

ik doe mee op fb en bloglovin! leuk, ik heb deel 1 in eht engels gelezen maar denk toch dat nederlands in dit geval wat fijner is, omdat het zo apart geschreven is.

 

irene niec reageerde op 15/01/2015 om 13:12

Heel graag maak ik kans op dit mooie boek, voor mijn kleindochter.
Ik volg je op Facebook en Bloglovin en heb ook geliked en gedeeld.

 

Wendy Wenning zei op 15/01/2015 om 21:18

Leuke actie en ik doe graag mee. Heb het eerste deel ook nog niet gelezen maar staat hoog op het verlanglijstje. Mocht ik winnen dan heb ik meteen een goede reden om het eerste deel heel snel aan te schaffen en te gaan lezen.

 

Baseballlover schreef op 18/01/2015 om 11:53

Toch nog op het laatste moment neem ik graag deel! Volg op twitter en bloglovin onder @Baseball14Lover en Baseballlover.

 

Maria Maas zei op 18/01/2015 om 20:10

Ik doe graag mee. Ben heel nieuwsgierig naar het boek!

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.