Het eerste deel in de spinoff van The Iron Fey. Het vorige deel vond ik niet geweldig. Of dit deel ook tegenvalt of juist onwijs gaaf is kan je hier lezen!

De Verloren Prins

Boeken Recensies

Het eerste deel in de Iron Fey spinoff; De verloren Prins. Deze serie heet Call of the forgotten en speelt zich een aantal jaar na The Iron Fey af. Zoals je hier kunt lezen was ik niet laaiend enthousiast over het vorige boek. Maar dit is een nieuwe reeks en verdient gewoon weer een nieuwe kans! Lees hieronder of ook dit deel tegenvalt.

Mijn naam is Ethan Chase. En of ik ooit mijn achttiende verjaardag zal halen, is nog maar de vraag. Want ik zit dik in de problemen. Toen ik nog maar een kleuter was, werd ik ontvoerd door de fae en meegenomen naar hun magische wereld vol vreemde en wrede wezens. Ik werd gered door Meghan, mijn zus, die nu koningin is van het IJzerrijk. Sindsdien heb ik geprobeerd de fae te negeren en nóóit te laten merken dat ik ze kan zien, want hoe minder je opvalt, hoe veiliger het is. Stom genoeg heb ik het verpest. Ik wíst gewoon dat ik me niet had moeten bemoeien met de problemen van Todd, een half-phoeka, die zich de woede van de fae op de hals heeft gehaald. Nu kan ik me niet meer afzijdig houden – helemaal niet nu een groot en lang vergeten gevaar almaar dichterbij komt… Maar wat pas echt stom is, is dat ik verliefd ben geworden op Kenzie, het mooiste meisje van school, waardoor zij nu ook groot gevaar loopt…

Zoals ik in de vorige recensies al aangaf is Nimmermeer gewoon een geweldige wereld. Dat deze wereld gewoon weer terugkomt is een gegeven dat ik alleen maar aan kan moedigen! Tot op heden en ook in dit boek gaat deze alternatieve werkelijkheid niet vervelen. Kagawa weet continu dingen te introduceren die het weer interessant maken. Onwijs knap dat ze dat al zoveel boeken vol weet te houden. In dit boek komt die interessante wending met het perspectief van Ethan, het kleine broertje van Meghan uit de vorige delen. Ethan is in de eerste delen een klein jongetje en speelt een kleine rol. Ethan is nu een grote jongen die geleerd heeft de Fae te mijden en haten. Je kan je voorstellen dat dit een heel ander licht schijn op Nimmermeer. Ook zie je veel meer van ‘nimmermeer buiten nimmermeer’, ofwel de Fae in de echte wereld. Met de introductie van een nieuwe Fae soort is de aandacht pas echt getrokken en wordt het ook direct spannend.

Ethan is de nieuwe hoofdpersoon en hij is misschien wel beter uitgewerkt en leuker dan Meghan. Ethan is gevormd door de gebeurtenissen uit het eerste deel en heeft een verleden waar je als lezer over in het duister tast. Kenzie, een meisje uit zijn klas, is ook een erg fijn personage waarachter meer schuilt dan je op het eerste gezicht denkt. Aan het einde van dit boek zijn Ethan en Kenzie echt voor je gaan leven. Zeker het laatste hoofdstuk raakt je echt en ik kan ook niet wachten om het vervolg te lezen.

De ‘hoofdpersonages’ zijn, naar mijn mening, gaver dan in het vorige deel. Maar de twee belangrijkste bij-personages: Keirran en Anwyll, komen juist minder goed uit de verf. Ze hebben niet heel erg een duidelijk karakter en gaan niet echt leven. Om het heel hard te zeggen; ze boeien niet heel erg. Ze zijn niet vervelend, maar eigenlijk wacht je gewoon op Puck. Puck speelt helaas geen grote rol in dit deel, maar ik heb hoop voor het volgende deel! Onze favoriete kat; Grimalkin, speelt wel een rol. Grimalkin is een geweldige toevoeging aan het verhaal en wat zo goed is aan sommige personages van Kagawa dat je ze herkent nog voor hun naam genoemd is. Zodra ze tekst krijgen zegt een onderbuikgevoel al: ‘Dat is …’. Zo komt Puck even voor in dit deel en bij zijn eerste zin had ik al door dat het Puck was, terwijl zijn naam pas op de volgende pagina genoemd wordt!

De nieuwe insteek lijkt heel goed te werken voor deze boeken en ik ben weer over mijn dipje van het vorige deel heen. Hoe meer je weet over de nieuwe Fae soort, hoe gaver het wordt. Vanuit de vorige delen was dit verhaal eigenlijk ook nodig. Ik ben benieuwd wat Kagawa weer bedenkt in het volgende deel!

De winnaar van het vorige deel, De Ijzerprins, is : Thalita Hesse, Thalita stuur je je adresgegevens naar win@killingmydarlings.nl ?

Wil je net als Thalita een deel uit deze serie winnen? Voor de verloren prins moet je het volgende doen :

Facebook
Like Killing my Darlings op Facebook EN like de juiste status. ( Klik hier voor de juiste status ) Wil je meer kans maken kan je de status ook sharen!

Twitter
Volg @KmDarlings op Twitter en retweet de juiste tweet ( Klik hier voor die tweet!)

Vind meer artikelen over
, , , , , .

Gepubliceerd op 27/10/2014 om 13:23 in Boeken en Recensies.

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.