In een blog gaat best veel tijd zitten! Daarom komt Jisca mij helpen met bloggen! Ik kijk uit naar haar recensies en input! Lees jij ook met ons mee?

Een nieuw gezicht

Persoonlijk

Killing My Darlings is terug! Dit hebben jullie natuurlijk allemaal al vernomen, maar wat jullie nog niet weten is dat KMD er mogelijk een nieuw bemanningslid bij heeft. En dat bemanningslid ben ik (als alles goed gaat). Mij is gevraagd om een korte introductie te schrijven over mezelf, dus hier gaat ‘ie dan! Wat misschien wel het meest voor de hand liggende is, is dat ik van lezen houd. VoornamelijkYoung Adult, maar ik sta eigenlijk wel voor alles open. Een paar van mijn favorieten (op dit moment) zijn de boeken van The Raven Cycle (Maggie Stiefvater;), The Infernal Devices (net in het Nederlands verschenen als de Helse Creaties, Cassandra Clare), Ik Geef Je De Zon (Jandy Nelson), Carry On (Rainbow Rowell), The Darkest Part of The Forest (Holly Black) en Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe (Benjamin Alire Sáenz). Toen ik op de basisschool zat ging ik wekelijks naar de bieb. Ik heb al behoorlijk wat afgelezen, maar heb ook nog een behoorlijke To Read lijst- eentje die niet heel snel wordt weggewerkt in combinatie met mijn studie, werk en andere hobby’s. Momenteel studeer ik Keltische Talen en Cultuur in Utrecht, wat heel leuk is, maar ook redelijk veeleisend in termen van huiswerk. Soms krijg je als huiswerk namelijk gewoon vier uur vertalen op! Gelukkigmaakt de Oud-Ierse literatuur veel goed.

Lezen kan ik overal wel; in de trein, auto, in bed- zolang ik maar een beetje comfortabel zit. Als ik eenmaal goed in een boek zit kan ik zo een boek van 500 pagina’s in anderhalve dag weglezen. Ik vind het heerlijk om te lezen en lees en schrijf dan ook met een groepje vrienden. Dit doe ik al zo’n zeven à acht jaar, dus ik durf met een gerust hart te zeggen dat schrijven een hobby is. Ik zwem elke vrijdag, en houd me voor de rest vooral bezig met zingen, tekenen en piano spelen. Sinds kort ben ik ook begonnen met het lezen van stripboeken en het kijken van superhelden films (eerlijk toegegeven probeer ik alles Marvel een beetje bij te benen. Daredevil en Cap zijn toch wel favorieten). Er zijn wat series die ik volg (How To Get Away With Murder, Teen Wolf) en waar ik enorm naar uitkijk (Shadowhunters bijvoorbeeld, een tv-serie gebaseerd op de boeken van Cassandra Clare). Daarbij volg ik ook Welcome To Night Vale, een podcast over een vreemd dorpje in de woestijn waar van alles gebeurd. Over Welcome To Night Vale gesproken: ik heb net het boek binnen- nu is het alleen een kwestie van tijd. Naast al dit werk ik in het weekend in een boekhandel. Dit is ook waar ik ben benaderd door Tim om voor Killing My Darlings te schrijven- een aanbod wat ik niet kon weerstaan. Een proefrecensie en enkele echte recensies later en hier zijn we dan. Hopelijk zal iedereen veel plezier hebben van mijn toevoegingen; ik weet in ieder geval dat ik heel veel plezier zal hebben in het lezen en recenseren van boeken!

Tot gauw!

Jisca

Vind meer artikelen over
, , .

Gepubliceerd op 20/11/2015 om 14:00 in Persoonlijk.

Reacties op dit artikel

 

Lilian schreef op 20/11/2015 om 17:40

Ahhh ik vond Ik geef je de zon en Aristotle & Dante ook heel toffe boeken! Ben benieuwd naar al je artikelen 🙂

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.