Genomineerden van dinsdag

Artikelen Boeken Winnen

Deze week verschijnen er op Killing my Darlings elke dag twee kandidaten van de Dioraphte Literatourprijs!
Op welke ga jij stemmen? Vandaag zijn dat:

Birk
Bunkerdagboek 

En eentje geven we natuurlijk onderaan de pagina weg! 

Birk

Mikael woont met zijn ouders op een afgelegen eiland tussen Schotland en Noorwegen. Op een dag verdwijnt zijn vader in zee en Mikael verzwijgt wat er is gebeurd. Schuld, troost en verwijten stapelen zich op, tot zijn moeder het onmogelijke van hem verlangt.
Birk is een even teder als beklemmend verhaal over mensen die zelf eilanden dreigen te worden.

Dit boek komt heel bijzonder op mij over. Als een mooi verhaal over eenzaamheid en in conflict zijn met jezelf. Maar weten doe ik het niet. Lijkt Birk jou wat? Laat het weten in een reactie!

Bekijk op bol.com

Bunkerdagboek

‘Ik snap niet dat ik erin ben getrapt. Toen ik vanmorgen wakker werd was het nog donker. Zo gauw ik mijn ogen opendeed wist ik waar ik was. Een rechthoekig, helemaal witgeschilderd betonnen gebouw met een laag plafond. Aan de grote gang liggen zes kleine kamers. Er zijn geen deuren. Geen ramen. Erin of eruit kan alleen met de lift.
Wat gaat hij met me doen? Wat moet ik doen? Als ik het goed heb komt de lift over vijf minuten naar beneden. Hij kwam ook. Alleen was hij deze keer niet leeg.’
Bunkerdagboek is een bloedstollend verhaal over wat er gebeurt als je ergste nachtmerrie uitkomt – en als dat gebeurt, hoe overleef je dat?

Het begin van bunkerdagboek doet mij een klein beetje denken aan Gebroken van Jennefer Mellink. Het boek lijkt me zinderend spannend en beklemmend. Ik ben nu al benieuwd naar de ‘ontvoerder’ in dit verhaal. Sterk! Ben jij ook al zo benieuwd?

Bekijk op bol.com

 
Net als gisteren had ik ook beloofd om weer een van deze twee boeken weg te geven! Het weggeefboek van de dag is: Bunkerdagboek!
Hou Facebook en Twitter in de gaten en doe mee! Vergeet ook niet te stemmen op jouw favoriete boek van de week in de widget hieronder!

 


 

Vind meer artikelen over
, , , .

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.