Genomineerden van Donderdag

Artikelen Boeken Winnen

Donderdag alweer. De genomineerden week gaat onwijs snel. Morgen maak ik bekend welke van de genomineerden mijn absolute voorkeur heeft, kan je het al raden? Dat boek kan je ook winnen natuurlijk! Zaterdagavond maak ik alle winnaars van de week bekend, dus waag je vandaag nog een kansje met een van de genomineerden?

Valavond
Op Pinksteravond 1935 leert de zestienjarige Mona in café De Londres de knepen van het vak: met drankjes knoeien en mannen geld aftroggelen. Ze wordt stapelverliefd op bakker Stan, maar die wil Marieke. En Marieke kan niet kiezen tussen Stan en zijn neef. Mona speelt een gevaarlijk spel als ze haar beste klant, een sluwe Jodenjager, uithoort.In volle oorlogstijd neemt ze een eigenzinnig besluit dat het leven van haar vrienden voorgoed overhoop gooit. Maar mag ze wel rommelen met mensen zoals ze foefelt met drankjes?
Boeken met de oorlog, dat is niet mijn ding. Tenminste dat zeg ik altijd. Terwijl Elke dag een druppel gif een van mijn favoriete boeken was uit 2014. Dus misschien is het stiekem wel mijn ding. Het boek intrigeert me wel. Maar ik ben toch angstig dat het boek misschien teveel GTST gaat voelen. Want Mona is verliefd op Stan, maar Stan is verliefd op Marieke. Maar Marieke is meer verliefd op de neef van Stan, of toch niet? En wat gebeurt er dan… Misschien helemaal niet het geval, ik ga het hopelijk binnenkort lezen. Wat vond jij van Valavond? GTST-gevoel of juist een heel sterk boek?

Bekijk op bol.com

De geur van vrijheid
Samia zit het hardlopen in het bloed. Ze deelt haar passie met haar vriend en hardloopcoach Ali. Samia traint s nachts, in een verlaten stadion, en is geselecteerd voor de Olympische Spelen in Peking. Ze wint niet, maar alle ogen zijn op haar gericht. Iedereen denkt dat ze op de volgende Spelen wel zal winnen. Maar dan wordt alles moeilijk thuis, in Somalië.
Ik weet niet of dit boek mij volledig aanspreekt. Ligt erg aan de insteek denk ik. Ik verwacht een mooi verhaal over een meisje die dromen binnen handbereik heeft, maar ze door haar afkomst niet bereiken kan. Door haar thuissituatie. Goed uitgewerkt denk ik dat dit boek heel emotioneel en mooi kan zijn, de nominatie van dit boek zal gerust betekenen dat de uitwerking goed is, dus op mijn leeslijstje maar. Stem jij op De geur van vrijheid?

Koop bij bol.com

Wil je De geur van Vrijheid ook lezen? Doe mee met de winactie op FB of Twitter! Vergeet hieronder niet te stemmen op jouw favoriete literatourboek! 

Vind meer artikelen over
.

Gepubliceerd op 26/03/2015 om 10:00 in Artikelen en Boeken en Winnen.

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.