Genomineerden van Maandag

Artikelen Boeken Winnen

De hele week worden er op Killing my Darlings twee genomineerden van de Dioraphte Literatourprijs uitgelicht! Van één van de twee boeken is er ook nog eens een weggeef actie! Genomineerden van vandaag:

De veteraan – Johan Faber
Zac & Mia 
– A.J. Betts

De veteraan

Het afgelegen dorpje Neerloo wordt opgeschrikt door de verdwijning van de veertienjarige Mieke Nanninga. Al snel gaat de verdenking uit naar de Afghanistanveteraan Meindert Oosting, die aan de rand van het dorp een teruggetrokken bestaan leidt. Mieke was de enige met wie hij een vriendschapsband had.

Heeft Meindert iets te maken met Miekes verdwijning? Naarmate de geruchten toenemen en het dorp zich tegen Meindert keert, komen ook de herinneringen aan de militaire missie terug. Wat is er precies gebeurd in Afghanistan? Wat heeft de als oorlogsheld teruggekeerde Meindert daar gewonnen, en wat heeft hij verloren? Terwijl de breekbare relatie tussen de held en het meisje stukje bij beetje wordt blootgelegd, raakt Meindert steeds meer in het nauw en lijkt zijn ondergang onafwendbaar.

Dit boek heb ik niet gelezen, maar ik vind het wel enorm interessant klinken! Oorlog is niet echt een thema dat mij trekt, maar dit boek lijkt meer de nadruk te leggen op de psychologische aspecten NA de oorlog. Ik ben heel benieuwd! Heb jij dit boek gelezen? Laat in een reactie achter waarom iedereen op dit boek moet stemmen! En waarom ze het moeten kopen natuurlijk!

Bekijk op bol.com

Zac en Mia

 De laatste persoon die Zac had verwacht in de kamer naast die van hem, is een meisje zoals Mia: boos, snel op haar teentjes getrapt en met een twijfelachtige muzieksmaak. In de echte wereld zou hij nooit bevriend met haar (willen) raken. Maar in het ziekenhuis gelden andere regels, en wat begint met kloppen op de muur, leidt naar een briefje – en ten slotte een vriendschap die ze allebei niet aan hadden zien komen.
Je hebt moed nodig in het ziekenhuis: en een ander soort moed dan in de gewone wereld. In één van deze werelden heeft Zac Mia nodig. En in de andere wereld heeft Mia Zac nodig. Of misschien hebben ze elkaar allebei nodig, altijd.

Ook dit boek heb ik niet gelezen, begint goed de week, maar desalniettemin hoor ik zo bizar veel goede verhalen over dit boek. Als we eerlijk zijn klinkt het ook onwijs mooi. Vind jij dat dit boek moet winnen laat dat dan ook gerust in de reacties achter! Ben je nog niet overtuigd? Zoek dan de facebookpagina van Blossom Books maar op. Myrthe van Blossom Books kan mensen goed overtuigen dat dit boek een must-read is.

Bekijk op bol.com

Ten slotte had ik beloofd dat ik een van deze twee boeken weg zou geven! Op Facebook en Twitter kan je op dit moment Zac en Mia winnen! Dus heel veel succes! Morgenavond maak ik de winnaars bekend! Je kunt in de widget hieronder stemmen op jouw favoriete jongerenboek!

Vind meer artikelen over
.

Wat anderen zeggen

 

Femke zei op 23/03/2015 om 19:03

I’m in! 🙂

 

Annelies schreef op 23/03/2015 om 20:00

Ik heb De Veteraan wel gelezen (http://bit.ly/1FRHor7) en ik vond het een heel intrigerend verhaal. Net zoals jij zegt ligt de nadruk op de psychologische aspecten van een oorlog, vooral in de nasleep ervan.

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.