Kate heeft als enig meisje de Godinnentest doorstaan, waarna ze door de goden onsterfelijk is gemaakt. Dan wordt haar man, Henry, het slachtoffer van Calliopes wraakzucht en wordt hij door haar toedoen ontvoerd door het enige wezen dat machtig genoeg is om hem te doden: Kronos, de koning van de Titanen.

Godinnenwraak

Boeken Recensies

Kate heeft als enig meisje de Godinnentest doorstaan, waarna ze door de goden onsterfelijk is gemaakt. Nu is ze er helemaal klaar voor om zich bij Henry, de machtige koning van de onderwereld te voegen. Helaas is het leven samen met Henry in zijn paleis niet helemaal wat ze ze ervan had verwacht. Hij heeft haar zelfs nog niet יn keer gekust sinds ze terug is uit de bovenwereld! Houdt hij eigenlijk wel van haar? 

Dan wordt Henry het slachtoffer van Calliopes wraakzucht en wordt hij door haar toedoen ontvoerd door het enige wezen dat machtig genoeg is om hem te doden: Kronos, de koning van de Titanen.

Terwijl de andere goden zich opmaken voor een strijd die het einde van alles kan betekenen, gaat Kate op zoek naar de Tartarus om Henry te redden. Al snel beseft ze dat ze het niet in haar eentje kan en dat ze hulp nodig heeft. Hulp van van de enige vrouw die ze nooit had willen ontmoeten: Persephone, Henry’s grote liefde…

Met het tweede boek in de Godinnentest-serie duiken we weer de Griekse mythologie in! Als je nog niets van deze serie gelezen hebt kan je de recensie van het eerste boek hier lezen.

Nadat Kate in het eerste boek twee seizoenen weg is gegaan, verwacht/hoop je als lezer op een romantische ontmoeting tussen de twee. Helaas gebeurt dat niet. Maar alles wat daarna gebeurt is ontzettend goed geschreven en bedacht. Henry wordt door Calliope (ofwel Hera!) ontvoerd. Ze brengt Henry naar niemand minder dan de oorspronkelijke vijand van de Griekse goden, Kronos.  Kate moet als onervaren god haar best doen om haar grote, mogelijk onbeantwoorde, liefde Henry te redden. Hiervoor reist ze door de onderwereld heen en krijg je als lezer steeds meer achtergrond informatie over die wereld en de personages.

Met de introductie van Persephone wordt een hele leuke dynamiek gecreëerd tussen Persephone en Kate. Ze kunnen elkaar, als verwacht, niet uitstaan, maar het geeft Kate wel de kans om als personage te groeien. Een sterk punt aan dit vervolg vindt ik ook de personages. Aimée Carter zet in dit deel haar personages voor mijn gevoel net een tikkeltje sterker neer, wat ertoe leidt dat de lezer meer mee gaat leven met de personages.

Ook de beschrijvingen van de wereld zijn een stukje meer beeldend. Ik heb het idee dat de schrijfstijl van Aimée Carter, en daarmee het boek, enorm vooruit is gegaan.

Het boek eindigt in een tenenkrommende cliffhanger. Waar het eerste boek redelijk gesloten eindigde is het hier nu echt een kwestie van door moeten. Ik ben dan ook extreem benieuwd naar het vervolg. Ik ben benieuwd of Carter weer vooruit is gegaan.

Deze serie is tot nu toe een erg fijne serie, met een originele (Griekse!) insteek. Deze mythes kom je ook tegen in bijvoorbeeld Percy Jackson, maar Carter heeft er een unieke eigen draai aan gegeven. Het boek heeft wel een beetje een chicklit-gevoel over zich heen, maar wie dat niet erg vindt, moet dit boek kopen!

Vind meer artikelen over
, , , , , , , .

Gepubliceerd op 15/09/2014 om 10:00 in Boeken en Recensies.

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.