Met het lot van de hele wereld in haar hand moet Kate een manier zien te vinden om Kronos te weerstaan. Zelfs als ze daarvoor de hoogste prijs zal moeten betalen...

Het godinnenoffer

Boeken Recensies

Kate is eindelijk koningin van de onderwereld, naast Henry, op wie ze nog steeds stapelverliefd is. Maar lang duurt haar geluk niet. Na het verraad van Ava wordt ze door de jaloerse godin Calliope ontvoerd en negen maanden gevangen gehouden. Calliope heeft het op haar ongeboren kind voorzien – en Kate staat machteloos… 

Dan bemoeit Kronos zelf zich ermee en plaatst haar voor een verschrikkelijk dilemma. Als Kate zijn geliefde wordt, mag ze haar zoontje houden, maar zal hij evengoed de hele raad, inclusief Henry, ombrengen. Weigert ze, dan zal Kronos álles vernietigen: mensen én goden. 

Met het lot van de hele wereld in haar hand moet Kate een manier zien te vinden om Kronos te weerstaan. Zelfs als ze daarvoor de hoogste prijs zal moeten betalen… 

Derde en laatste boek in deze serie alweer. In de meest positieve zin van het woord ben ik blij dat het af is. Ben je benieuwd naar de andere delen kijk dan even hier.

Veel series hebben het probleem dat ze afzwakken. Dat is helaas bij deze serie ook wel een beetje het geval. Wat meer dan ik bij het tweede deel had, raakte ik tijdens het lezen nog wel is afgeleid. De originaliteit van het concept is er natuurlijk al weer een klein beetje af en in het begin heeft het verhaal een redelijk traag tempo. Alhoewel, dat is niet helemaal correct, het begin is erg spannend, maar het middenstuk laat zo nu en dan wat te wensen over.

Iedereen is verliefd op Kate en houdt van Kate. Op een gegeven moment heb je dat door. Het is belangrijk voor een hoofdpersonage om belangrijk en speciaal te zijn, maar op bepaalde momenten was ik het even zat. Gelukkig kreeg ik van Dylan (Ares) een klein beetje bevestiging daarin. De dynamiek tussen Kronos en Kate vond ik wel erg interessant. Maar toch verslapte mijn aandacht halverwege enorm.

Tegen het einde kwam er weer een flinke vaart in het boek! De laatste hoofdstukken heb ik dan ook in een flink tempo verslonden. De climax waar twee boeken naartoe gewerkt was, zat er eindelijk aan te komen. De tweestrijd vanuit Kate zorgde ook voor lichte onvoorspelbaarheid in het verhaal. Het einde was niet zo spectaculair als ik gehoopt had, maar was zeker wel de moeite waard.

Al met al is Het godinnenoffer een passende  een passende afsluiting, voor een leuke serie. Het einde is bevredigend, je legt het boek met een glimlach weg. De Griekse mythologie was een erg aangename afwisseling voor alle dystopieën, de personages waren leuk en het verhaal zat redelijk origineel in elkaar! Dus als je opzoek bent naar een serie die je terugbrengt naar de oudheid, dan (en anders ook) is De godinnentest-serie helemaal geen verkeerde keuze!

Vind meer artikelen over
, , , , , .

Gepubliceerd op 17/09/2014 om 10:00 in Boeken en Recensies.

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.