Fantastic Beasts and where to find them is een spin-off van de Harry Potter reeks. Wordt dit een succes of slechts een commerciele flop? Zal deze reeks wel een toevoeging zijn aan de magische wereld waarin we allemaal nog steeds opgenomen hopen te worden?

Fantastic beasts and where to find them

Artikelen Films en series

Harry Potter, ik vermoed dat ongeveer elke YA fan de boeken over deze tovenaarsleerling wel gelezen heeft. Zo niet dan heb je vast de films gezien of al zo’n 1000 keer mensen gehad die aan je kop zeurden dat je een van twee bovenstaande moest doen. Ik acht de kans dus echt hééél minimaal dat de naam je niets zegt. En vervolgens ga ik er heel even van uit dat als de naam Harry Potter je niets zegt dat je ook geen Wi-Fi hebt onder die steen waar je leeft en dus ook niet op mijn blog kijkt. Dat gezegd hebbende:

FantasticPic

Een klein tijdje staat het internet vol over de (vermoedelijk) drie films die zich afspelen in de wereld van Harry Potter. Hoewel de films zich 70 jaar v.p. (voor Potter) afspelen en de tovenaarsleerling dus zelf niet in de film voor zal komen. Mijn persoonlijke eerste gedachte was, heel logisch, ‘Oh mijn god, dit is echt geweldig, prachtig, dramatisch en perfect.’ Maar er zitten natuurlijk wat haken en ogen aan dit verhaal. Laten we wel wezen het boek heeft 42 pagina’s. Nu vind ik drie films voor de Hobbit al vergaand, maar dit is wel heel bijzonder. Sterker nog, het is niet bevestigd dat het na drie films ophoudt! Dat zullen we waarschijnlijk pas weten na de bezoekersaantallen voor film 1. Maar drie films, 42 pagina’s, dus een schokkende 14 pagina’s per film. J.K. Rowling heeft al aangegeven dat het geen letterlijke verfilming gaat worden, dus er zal echt wel meer inhoud en awesomeness toegevoegd worden. Maar een trilogie direct is weer zo’n conformisme. Alles moet tegenwoordig in drieën verfilmd of geschreven worden. Tenzij het echt om drie boeken gaat, dan moet het laatste deel gewoon in tweeën.

Het zal ook het debuut zijn voor Rowling als het om screenwriting gaat. Dus eigenlijk zal ze gewoon een heel verhaal schrijven voor Newt Scamander, de schrijver van het leerboek fabeldieren en waar ze te vinden zijn. (Als ik zulke schoolboeken had dan zou ik echt wel een schoolboekenwurm worden!) Dus in feite draagt de film alleen de naam van het 42 pagina’s volle boekje en schrijft Rowling gewoon een nieuw verhaal. Had het dan niet veel gaver geweest om eerst de boeken te mogen lezen over de avonturen van Newt Scamander? Ik zou ze zeker gekocht hebben!

De films gaan zich niet in Londen afspelen, maar in New York! Een best groot verschil, maar kan erg leuk zijn! We hebben tot nog toe enkel Engelse tovenaars en heksen ontmoet, dus wat stadse tovenaars uit New York kunnen een interessante sfeer creëren.

Al met al kijk ik best uit naar de films. Ik ben heel benieuwd of ze spannend zullen zijn en echt iets toe zullen voegen aan het Harry Potter universum. De wereld van Harry Potter is er een zo groot en gaaf dat er best ruimte is voor de verhalen van Newt Scamander en met J.K. Rowling die de screenplay schrijft hou ik de moed er in! Het is alleen nog even wachten (2016).

Ik hoop dat we met deze films weer een generatie onder de brievenbus laten overnachten op hun elfde verjaardag. (Ik bedoel hallo die brief…) Evenals hun twaalfde, dertiende. Ik bedoel de kans bestaat dat ze je vergeten zijn. Alhoewel ik nu op mijn eenentwintigste de hoop een beetje verloren heb om uitgenodigd te worden op Zweinsteins hogeschool voor hekserij en hocus pocus. Daarnaast zou het raar zijn om als 21-jarige tussen de 11-jarige lessen te volgen. Niet dat het me tegen zou houden als ik dan toch die brief zou krijgen, maar ach.

Kijk jij uit naar de films of ben je bang dat ze alleen maar voor het geld gemaakt worden en niets toe zullen voegen aan de Harry Potter wereld?

Vind meer artikelen over
, , , , .

Gepubliceerd op 18/10/2014 om 10:00 in Artikelen en Films en series.

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.