Vanaf 18 maart, vandaag dus, is Insurgent te zien in de bioscopen! Laten we gewoon eerlijk zijn dat we allemaal zitten te wachten op dit vervolg sinds het moment dat we deel één zagen. We wachten zelfs al sinds we deel één gelezen hebben!

Insurgent

Artikelen Films en series

Vanaf 18 maart, vandaag dus, is Insurgent te zien in de bioscopen! Laten we gewoon eerlijk zijn dat we allemaal zitten te wachten op dit vervolg sinds het moment dat we deel één zagen. We wachten zelfs al sinds we deel één gelezen hebben!Blij als een kind zat ik in de bioscoop te wachten tot de film zou starten. Voor de non-kenners; waar gaat de film eigenlijk over?

In het tweede deel van The Divergent Series: Insurgent krijgt Tris het steeds moeilijker, ze zoekt voor bondgenoten en antwoorden in hetgeen wat is overgebleven van het futuristische Chicago. Tris en Four zijn voortvluchtigen en worden achternagezeten door Jeanine, de leider van de factie Eruditie.In een race tegen de klok moeten ze uitzoeken waar de familie van Tris zijn leven voor heeft gegeven en waarom de leiders van Eruditie er alles aan doen om ze tegen te houden. Achtervolgd door hun keuzes in het verleden, zijn zij wanhopig om hun geliefden te beschermen en worden Tris en Four met de ene na de andere onmogelijke uitdaging geconfronteerd. Langzaam maar zeker ontrafelen zij de waarheid over hun verleden en uiteindelijk over de toekomst van hun wereld.

Ik begin met één advies; herlees de boeken niet voor je de film gaat zien. Insurgent wijkt op sommige plekken af van het boek, in de film zelf is dit totaal niet storend, maar als je de epicness van het boek vers in je geheugen hebt zitten dan creëert het wel een tegenvaller, vooral tegen het einde van de film. Dus ga er zo blanco mogelijk in en ik garandeer een hele goede kijkervaring.

De actie is echt bizar in deze film, er zit stukken meer actie in dan in het vorige deel en het ziet er allemaal ook net even iets spectaculairder uit. Super fijn omdat de lezers op deze manier de non-lezers veel makkelijker meenemen naar de bioscoop. Het plot is sterk, de actie is gigantisch en de special effects zijn echt WAUW.

Ik moet heel eerlijk zijn dat films recenseren niet mijn sterkste punt blijkt. Ik ben tijdens een film vaak redelijk overdonderd. Ik vind het of super gaaf, of helemaal niet. Deze film had voor mijn gevoel echt alles; Actie, goed camerawerk, (mooie) acteurs en actrices, special effects, een sterk verhaal. Kortom geweldig.

Ik heb deze film gezien in IMAX 3D, en dat zou jij ook moeten doen. Het geluid is overal en de glasscherven en explosies komen non-stop op je afgevlogen. IMAX 3D maakt deze film nog 20 maal zo spectaculair.

Dit is dus een review van niks. Daarom ga ik ook geen sterren geven of iets dergelijks. Het enige wat ik echt meegeven wil is: Lees het boek niet opnieuw, en ga deze film alsjeblieft zien in IMAX 3D. Ik vond het geweldig en ging volledig content de bioscoop uit. Bekijk de trailer hieronder, bekijk dan de film in de bioscoop en laat me daarna in een reactie weten hoe je hem vond!

Wat verwacht jij van de film? Reageer!

Vind meer artikelen over
, , , , , .

Dit schreven anderen

 

Emmy vertelde op 18/03/2015 om 15:53

Ik baal van 3D… want dat kan ik niet zien en ik krijg er migraine van.. En dat is huilie.

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.