In het boek De jongen uit het woud spelen Keltische mythes een rol. Wat zegt jouw Keltische beschermboom over jou! Lees het hier.

Jouw Keltische boomhoroscoop

Artikelen Boeken

Voor het boek De jongen uit het woud organiseerde Storm uitgeverij een blogtour! Verschillende leuke blogs over dit boek verschijnen over het hele internet! Voor mij was het de beurt aan Suzanne van Wat lees ik! Lees gerust hier haar stukje (een leuk interview met de auteur!)

De lezers van De jongen uit het woud zullen gemerkt hebben dat er veel Keltische mythologie wordt aangehaald in het boek. Als mythologie-freak is dat natuurlijk het perfecte onderwerp om nader te bestuderen! In het boek wordt gesproken over je Keltische Beschermboom. Wat dat is? Een beetje als je sterrenbeeld. Je hebt in bepaalde maanden van het jaar, de Kelten hadden er 13, een boom. Lees hier wat jouw sterrenbeeld is EN wat dat over je zegt!

Berk
24 december – 20 januari

Is de Berk jouw boom dan laat je je leiden door je gevoelens, bescheiden en menslievend zijn eigenschappen die je wel passen. Je houdt niet veel van ophef en leeft met het motto: ‘Gewoon is al gek genoeg’. Je houdt van schoonheid en vind alles wat plat is verschrikkelijk. Diplomatiek en subtiel zo pak jij conflicten aan. Lukt dat niet dan moet je oppassen dat je niet autoritair en arrogant wordt. Je bent verschrikkelijk standvastig (koppig?!).
Creativiteit. Trouw. Rots in de Branding. Elegant. 
Berkenboek: Eleanor & Park

Lijsterbes
21 januari – 17 februari 

Lijsterbessen zijn oprecht en idealistisch. Mensen te hulp schieten is een tweede natuur. Je verwacht hetzelfde van mensen en bent daardoor niet zo vergevingsgezind als mensen je bedriegen. Kleinzielige mensen ga je uit de weg en onafhankelijkheid is iets waar je veel behoefte aan hebt. Je straalt kracht en positiviteit uit en komt zelfverzekerd over. Toch ben je heel empathisch en voel je mee met het leed van iedereen die dichtbij je staat. Maak het jezelf niet te moeilijk door dingen te overanalyseren. Je houdt van het leven, reizen en kunst. Herken je deze eigenschappen ook in Silke uit De jongen uit het woud?
Idealistisch. Hartstochtelijk. Oprecht. Opgewekt. Graag in de spotlight. Overthinker. Reist graag. Kunstzinnig.
Lijsterbessenboek: Divergent

Es
18 februari-17 maart

Net als Julia uit De jongen uit het woud is jouw boomhoroscoop de Es. Je kan goed tegen kritiek en heb jij een doel dan ga je daar ook keihard voor. Pas op dat je niet egoïstisch overkomt, je wilt anderen graag helpen, maar niet iedereen ziet dat door jouw blinde ambitie. Je kan slecht tegen onrecht. Je bent levendig, optimistisch en impulsief. Je hebt een sterk moreel kompas. Je kracht is om over te komen alsof je alles weet, ook als dat soms niet zo is. In de liefde ben je trouw, maar voorzichtig. Pas op dat je het verstand niet altijd je gevoel laat overheersen.
Levendig. Impulsief. Ambitie. Intelligent. Loyaal. Eerlijk.
Essenboek: Liefde en andere vreemde woorden. 

Els
18 maart-14 april 

Net als Gaby uit De jongen uit het woud ben jij een Els. Zelfstandig en altijd op zoek naar iets om te doen. Op de beste feesten ben jij te vinden. Je bent zelfstandig, rusteloos en je gaat open de wereld in. Je ‘doel in het leven’ verander je net zo vaak als je van kleding wisselt. Een beetje intrige of een kleine rel is aan jou wel besteed. In de liefde ben je passioneel. Pas op dat je daden gevolgen hebben. Als je iets doet ga je daar zo op in dat je soms vergeet om na te denken over de consequenties.
Zelfstandig. Gepassioneerd. Impulsief. Feestbeest. Rusteloos. Wispelturig.
Elsenboek: Gossip Girl (kijk ook de serie!) 

Wilg
15 april -12 mei

Als Wilg hou je niet van de spotlight, op de achtergrond functioneer jij het best. Een beetje mysterie hangt er wel om je heen. Je hebt een sterke verbeelding en een oneindige fantasie, maar vlucht niet in je eigen gedachtes Wilg! Je vergeeft je vrienden snel en je bent erg hartelijk. Je bent een doorzetter en gaat grondig te werk om je doelen te bereiken! Geen half werk voor jou! Zelfbeheersing heb je, maar je hebt ook wel is last van stemmingswisselingen. Gelukkig ben je sterk in je aanpassen aan veranderingen.
Flexibel. Mysterieus. Achtergrond. Fantasie. Vergevingsgezind. Fantasievol.
Wilgenboek: De Iron Fey

Meidoorn
13 mei – 9 juni

In een groep kom jij altijd met de goede ideeën en je weet het ook goed uit te leggen. Lekker innovatief en out of the box. Je kan wat gereserveerd zijn, maar met je charisma sla je jezelf daar doorheen. Je bent een echte strateeg en je omringt jezelf graag met invloedrijke mensen. Eenmaal over je gereserveerdheid heen, ben je gezellig en extrovert. Met je unieke, maar sterke ideeën en vlotte babbel gaan we nog veel van je horen, Meidoorn! Pas op dat je zelfvertrouwen niet omslaat in arrogantie!
Zelfverzekerdheid. Creatief. Intelligent. Charismatisch. Strateeg
Meidoornenboek: In Vlam vindt jij die intellectuele uitdaging die je zoekt! 

Eik
10 juni – 7 juli

Je hebt een brede creatieve visie en bent sterk evaluatief. Je kijkt veel naar jezelf en hoe jij jezelf kan verbeteren. De waarheid is voor jouw een van de grootste waarden. Daarnaast ben je nogal een flapuit, dus pas op dat je mensen niet op hun tenen trapt als je weer is iets onhandigs zegt. Als een echte ondernemer ga je vaak als eerste met iets aan de slag en je laat andere dan ver achter je. Je bent een goede leider, maar misschien zeg je net iets te vaak ja waardoor je heel veel verplichtingen op je neemt. Pas op dat het niet te veel wordt! Net als Micheal uit De jongen uit het woud ben je een Eik!
Creatief. Evaliatief. Waarheid. Flapuit. Ondernemend. Leider. 
Eikenboek: De Test serie. 

Hulst
8 juli – 4 augustus 

Praktisch ingesteld als je bent heb je echt een zakeninstinct. Je speelt op safe en neemt weinig risico’s. Je bent nuchter en hebt een heldere logica. Je handelt doelgericht en bent dus helemaal op je plek in het bedrijfsleven. Onzelfzuchtig en sympathiek als je bent laat je jezelf veelal meeslepen in de projecten van anderen. Pas op dat mensen daar geen misbruik van gaan maken. Je bent vriendelijk, maar kunt slecht tegen kritiek. Voel je niet beledigd, meestal proberen ze je te helpen!
Praktisch. Zakelijk. Risico-ontwijkend. Nuchter. Sympathiek. Enthousiast.
Hulstenboek: Snowwhite-trilogie van Salla Simukka. 

Hazelaar
5 augustus – 1 september

Ben je net als mij een Hazelaar? Dan zijn we intelligent en goed in plannen. Hazelaars zijn goede sprekers en schrijvers en zijn sterk in het organiseren van dingen. Een hazelaar is onpartijdig, maar kan soms een beetje te achterbaks zijn neus in de privézaken van anderen willen steken. Pas op Hazelaar! Hazelaars zijn vriendelijk en eerlijk en staan graag en gemakkelijk op de voorgrond. Je hebt duidelijke principes en dat is goed, maar pas op dat je anderen er niet te veel mee lastig valt! Durf is wat los te laten!
Intelligent. Planner. Spreken en Schrijven. Organiseren. Onpartijdig. Achterbaks. Principieel.
Hazelaarsboek: Pretty Little Liars (Kijk ook de serie!)

Wijnstok
2 september – 29 september

De perfecte harmonie in jezelf schijn je gevonden te hebben. Je bent hartstikke stabiel en dat is fijn voor je vrienden, maar je kan ook wel is van deren gaan profiteren. Doe dat niet te vaak! Je neemt de organisatie vaak direct op je. Die rol past je uitsteken want je kunt goed omgaan met onvoorziene omstandigheden. Toch vind je het soms moeilijk om beslissingen te nemen! Ook op het artistieke vlak kan jij je ontplooien!
Harmonieus. Stabiel. Profiteur. Organisator. Artistiek.
Wijnstokkenboek: Gone serie

Klimop
30 september – 27 oktober

Wat heb jij een uithoudingsvermogen zeg! Je bent een mens van veel talenten en weet ook hoe je daar je geld mee kunt verdienen! Je bent kleurrijk en hebt echt een unieke eigen stijl. Je gaat verstandig om met je geld en je bent sterk in het beleggen. Je hebt wel hele sterke en radicale meningen, val anderen daar niet te vaak mee lastig. Je bent goed in het manipuleren van anderen en kan soms wat meedogenloos worden. Hou je jezelf een beetje in toom, dan kom jij bijzonder ver!
Uithoudingsvermogen. Talentvol. Geldbelust. uniek. Verstandig. Radicaal. Meedogenloos.
Klimopboek: De Grisha serie

Riet
28 oktober – 24 november

Een sterke persoonlijkheid die heb je wel. Tikkeltje dramatisch. Oké verschrikkelijk dramatisch. Je bent niet echt geneigd tot compromissen, je gaat voor de volle 100% voor alles wat je doet. Je staat altijd op de voorgrond en laat jezelf duidelijk zien. Je maakt machtige vrienden, maar ook vijanden. Alom gerespecteerd door beide. Een tikkeltje ongeduldig, maar ook heel welbespraakt. Je bent een echte overlever en beslist geen grijze muis. Misschien soms een beetje too much! Maar iemand als jou hebben we echt nodig!
Dramatisch. Overtuigd. Voorgrond. Gerespecteerd. Ongeduldig. Welbespraakt.
Rietboek: De Selectie

Vlier
25 november – 23 december

Spiritueel ingesteld en eindeloos nieuwsgierig. Een jonge vlier is rusteloos en bestudeerd alles om haar heen met een diepgaande interesse. Je bent als een open boek. Onrecht vind je verschrikkelijk. Je zit vol levenslust en enthousiasme, niet iedereen zit zo vol energie als jij en dat kan wel eens irritaties op wekken. Je vermijd confrontaties en bent graag onafhankelijk om je eigen ding te doen. De Vlier wil alles weten.
Spiritueel. Nieuwsgierig. Rusteloos. Eerlijk. Levenslustig. Energiek. Onafhankelijk.
Vlierenboek: De geheimen van de onsterfelijke Nicolas FLamel

Kan jij je een beetje vinden in je boom? Lijkt het bijpassende boek je wat? Laat het me weten! Geloof jij in horoscopen en dergelijken of juist niet ik wil het graag horen in de reacties! Wil je volgende week weer een leuke blog lezen die met De jongen uit het woud te maken heeft, hou dan DEZE blog in de gaten!

Vind meer artikelen over
, , , .

Gepubliceerd op 04/03/2015 om 10:00 in Artikelen en Boeken.

Wat anderen zeggen

 

Suzanne schreef op 04/03/2015 om 11:18

leuk stuk zeg!! maar volgens dit ben ik een Els en dat klopt echt niet 😛 ik haat feesten en rellen en voor mij echt geen gossip girl.

 

Tim zei op 04/03/2015 om 11:33

Je bent wel vaak op Boekevenementen te vinden en dat zijn toch ook feesten! Je mag het natuurlijk een beetje losjes nemen! Volgens mij ben jij best wel zelfstandig en kan je soms best impulsief zijn! Dus misschien klopt het half! Bij welke boom denk je zelf dat je zou horen?

 

Katja zei op 04/03/2015 om 11:41

Ja, de Vlier past wel bij mij! Leuk om te lezen, volgende week weer?

 

Joanydvv zei op 04/03/2015 om 12:34

Wat een leuk stuk! En ik kan me ook helemaal vinden in mijn Boomhoroscoop: de Wilg. Ik heb inderdaad een onuitputtelijke fantasie.

 

Jacoline vertelde op 04/03/2015 om 16:01

Hmmm ik heb niet echt het gevoel dat de boom bij me past, ik pas eerder bij de wilg dan bij de els 😛

 

Loranne zei op 05/03/2015 om 15:57

Ik pas niet echt bij mijn boom, de Wijnstok, en ik vind de Gone-serie niet leuk, maar het is wel grappig om te lezen. ^^

 

Tim reageerde op 05/03/2015 om 16:01

Jammer! Misschien ben je gewoon een uitzonderlijke wijnstok!

 

Lilian zei op 05/03/2015 om 20:56

Mijn boom is een Riet, en ik vond de Selectie een onwijs leuk boek! Grappig om te lezen dit!

 

Jessica schreef op 08/03/2015 om 22:10

Oeh Divergent past inderdaad wel goed bij mij 😀

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.