Leesdips zijn onwijs vervelend en de nachtmerrie van elke lezer! Lees hier hoe je daar af kunt komen!

Leesdips en hoe je er overheen komt

Artikelen Boeken

De nachtmerrie van elke lezer, het overvalt je. Je kan er voor je gevoel niets aan doen. Een leesdip. Ze kunnen door verschillende dingen veroorzaakt worden en je weet nooit hoelang je er last van blijft houden. Het wordt tijd dat wij als lezers de handen in elkaar slaan en iets doen aan dit leed.

De oorzaken
Je hebt net een GE-WEL-DIG boek uit. Of de perfecte serie. Niets kan meer tippen aan die wereld, die personages.
Je bent emotioneel nog niet stabiel genoeg voor een volgend boek na wat er met je vorige lievelingspersonage gebeurde.
Het laatste boek wat je las was juist echt verschrikkelijk saai.
Stress en drukte.
Soms zijn de dips er gewoon. Dan is er geen verklaring. Leesdip-demonen.

De problemen
Eigenlijk is dit kopje overduidelijk extreem onnodig. Het probleem mag duidelijk zijn: je kan niet meer lezen. Als je dat probleem niet inzit, dan zou je meer moeten gaan lezen. Dan kom je daar wel achter.

De oplossingen
Er zijn best wat oplossingen waardoor je jezelf uit die leesdip kan trekken.

Begin is aan iets totaal anders
Wat voor mij vaak goed helpt is wanneer ik een boek ga lezen dat niet per se mijn genre is. ┬áIk lees graag fantasyverhalen, maar wat mij echt uit een leesdip trekt is een zielig liefdesverhaal. Zo had ik Julie Kagawa’s Blood of Eden #1 uit, maar volledig geen zin om nog te lezen. Dat lag niet aan het boek. Dat was super! Maar het lukte gewoon niet. Toen heb ik mijn tijd een paar dagen gevuld met series kijken ( Amercian Horror Story). Toen kreeg ik Eleanor en Park binnen. Leesdip was over. Wat een heerlijk boek! Maar ik ben bang dat ik nu emotioneel nog niet klaar ben voor een volgend boek. Lees vrijdag mijn recensie van dit leesdipdoorbrekende boek.

Herlees je lievelingsboek voor de twaalfde keer
Is het gek om een boek voor de twaalfde keer te lezen? Beslist niet. Dat mag gewoon. Als jij dat boek nodig hebt om je weer helemaal goed te voelen! Go for it! Sommige snakken naar een avondje uitgaan of een lekkere snack. Jij hebt gewoon behoefte aan Harry Potter en de Halfbloed prins. Of ben alleen ik dat? Je kan natuurlijk ook een ander lievelingsboek lezen.

Plan is een duidelijk leesmoment in
Als ik een leesdip heb komt dat vaak ook doordat de rust niet neem. Dus soms is de beste remedie voor mij om lekker vroeg in bed te gaan liggen met een van twee bovenstaande tips op mijn nachtkastje, een lekker kop thee. De leesdip is verleden tijd.

Jouw tip!
Als boekenliefhebbers moeten we elkaar steunen. We hebben allemaal wel eens last van die dip en dan kunnen we alleen geholpen worden door mede-bookjunkies. Laat op Facebook achter wat jij doet om uit een leesdip te komen of tweet het naar @KmDarlings met de #Leesdip

Hopelijk kan jij hier iets mee! Maar ik heb ook hoop gevestigd op jullie tips! Hoe kom jij uit die dip!

Vind meer artikelen over
.

Gepubliceerd op 26/11/2014 om 10:00 in Artikelen en Boeken.

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.