Lobsters is een extreem awkard liefdesverhaal, maar ook een heerlijk zomerboek. Heerlijk humoristisch en verschrikkelijk herkenbaar.

Lobsters

Boeken Recensies

Voor dit boek zat ik echt een beetje in een leesdip. Ik was een hartstikke tof boek aan het lezen, maar het wilde totaal niet. Het was pure marteling. Ook nog is was ik heel druk, tel dat bij elkaar op en je leest bijna geen bladzijde meer! Toen werd ik uitgenodigd voor de Lobster-Party van Blossom Books. Vanaf het moment dat ze kort wat gezegd hadden over Lobsters bij het Grisha-event, was ik super benieuwd naar dit boek. Nog steeds in een leesdip verkerende stapte ik in de trein richting Alkmaar waar er ongemakkelijke date-ervaringen gedeeld werden, cupcakes gegeten en een supertof skype gesprek met de auteurs!  In een goodiebag kregen we het boek ook nog is mee! Je kunt je voorstellen dat ik in de trein, in bed en op de bank heb gelezen tot het boek de volgende dag uit was. Leesdip? Welke leesdip? Ook benieuwd geworden naar Lobsters?

Hilarisch, romantisch en ongelooflijk awkward! Sam en Hannah hebben alleen de vakantie om De Ware te vinden. Hun lobster. En hoewel ze een epische zomer gepland hebben, loopt het niet helemaal zoals gehoopt. Sociale misverstanden, goedbedoelde plannen van vrienden en hun eigen angst om voor eeuwig maagd te blijven, staan deze gigantische mijlpaal behoorlijk in de weg. Gelukkig helpt het lot een handje mee.

Het meest belangrijke aspect van Lobstes is de humor. Dit boek is hartstikke grappig, hardop in de trein lachen-grappig. De twee schrijvers zorgen ervoor dat je elke pagina een keer glimlacht en elk hoofdstuk minstens eenmaal jezelf voor schut zet door hardop te lachen. Dat kan een beetje awkward zijn, maar dat maakt niets uit, dat is het boek ook. Een groot deel van de humor komt door de herkenbaarheid van sommige awkward momenten. Sam en Hannah zijn onwijs leuke personages en je merkt duidelijk verschil in hun hoofdstukken. Logisch! De -totaal niet lelijke- auteur Tom Ellen nam de hoofdstukken van Sam voor zijn rekening en Lucy Ivison bracht de gedachten van Hannah over op het papier. Ze zijn zelf ooit een setje geweest en konden dus heerlijk met elkaar schrijven zonder zich te schamen.

Doordat de schrijvers ervoor gekozen hebben om allebei een ander personage te schrijven komen de personages lekker realistisch over. Er is echt een verschil te merken in de manier van praten, de woordkeuze. Toch heb je totaal niet het idee dat je ineens een ander boek leest als je van personage wisselt. Hun schrijfstijl sluit onwijs mooi op elkaar aan, alleen is er een duidelijk verschil te merken in de personages! Dat gaat niet altijd goed in boeken, vind ik, vaak lijken alle personages heel erg op elkaar! Sam en Hannah hebben gelukkig hun eigen persoonlijkheid!

Ook de bij-personages in dit boek zijn zeker noemenswaardig! De vrienden van Sam en de vriendinnen van Hannah zijn goed uitgewerkt en zorgen voor een groot deel van de humor in dit boek! Stuk voor stuk personages die je zo op een festival tegen zou kunnen komen! Nu het in Nederland hartstikke mooi weer is, is dit boek helemaal een aanrader! Dit heerlijke, romantische, lieve, komische boek is ook nog is een perfect zomerboek! Je krijgt er helemaal de zon van in je kop, wat is dan lekkerder om dit boek te lezen op het strand, in je tuin, op je balkon, voor de deur op de stoep! Als je maar lekker in het zonnetje zit! (Hoewel het boek natuurlijk ook super goed tot z’n recht komt in de trein, in bed en op de bank.)

Sam & Hannah zijn personages waar je echt om gaat geven, nog voordat het boek uit is wil je dat ze hun Lobster vinden. Sterker nog je vindt natuurlijk dat ze elkaars Lobsters zijn, want dat moet. Ze maken allemaal komische, genante, ongemakkelijke, verdrietige, geweldige dingen mee en bij alles leef je met ze mee. Er zitten een aantal Gossip Girl waardige toevalligheden in dit boek. Maar dat is perfect want anders zou het maar een saaie bende worden. Hannah en Sam lopen elkaar op de goede en op de verkeerde momenten tegen het lijf. Je gaat met ze lachen, huilen, zwijmelen en misschien ga je je zelfs een beetje generen.

Twijfel je nog steeds of je dit boek moet kopen? JA? HOE DAN? Dit boek is niet alleen prachtig om te lezen, maar staat door zijn opvallende neon uitvoering ook heel erg mooi in je boekenkast. Emmy van Zon & Maan heeft deze cover ontworpen en dat maakt het natuurlijk extra gaaf! Wie wil er niet zo’n Nederlands Design in de kast hebben staan! Dus even een recap. Waarom moet jij dit kopen? Het is zomer en dit boek is ook zomer. Dit boek is grappig. Hilarisch. Het is onwijs lief. Want Hannah en Sam zijn super schattig. Je gaat sowieso lachen. Goed geschreven. De personages zijn geweldig. Ook is het boek best grappig.
Nu mag ik hopen dat Lobsters zich al lang en breed in je bol.com winkelmandje ligt (of je bent twee alinea’s geleden al gestopt met lezen om naar de boekhandel te rennen!). Zo niet, dan help ik je een handje! Klik op DEZE link en alles komt goed! Je gaat een fijne zomer hebben!

Vind meer artikelen over
, , , , , .

Beoordeling 4.5/5
Gepubliceerd op 06/07/2015 om 10:59 in Boeken en Recensies.

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.