Hoewel Peter en Noa op afstand van elkaar opereren, blijven Peter en Noa elkaar nodig hebben in de harde strijd tegen de dodelijke proeven op straatkinderen. En dit wordt nog belangrijker als blijkt dat de tegenstanders dichterbij zitten dan ze denken…

Project Persefone : Het verzet

Boeken Recensies

Noa heeft een tweede keer kunnen ontsnappen uit de klauwen van Mr. Mason en zijn handlangers. Samen met Zeke probeert ze nu zo veel mogelijk slachtoffers van de gruwelijke experimenten uit de laboratoria te redden, maar helaas gaat dat niet altijd goed.

Peter zit thuis met totaal andere problemen: Amanda gaat zich steeds vreemder gedragen, zijn ouders zitten hem op zijn huid en ondertussen probeert hij Persefone’s leger zo veel mogelijk te ondersteunen bij de reddingsacties.

Hoewel Peter en Noa op afstand van elkaar opereren, blijven Peter en Noa elkaar nodig hebben in de harde strijd tegen de dodelijke proeven op straatkinderen. En dit wordt nog belangrijker als blijkt dat de tegenstanders dichterbij zitten dan ze denken…

Vorige week recenseerde ik het heerste deel, Het experiment. Hier gaf ik aan dat dit deel erg leuk is, maar ook wat schoonheidsfouten bevat. Ook geef ik aan dat ik veel hoop heb voor deel 2. Veel series verslappen terwijl de delen vorderen, maar met volle overtuiging kan ik zeggen dat dit voor Project Persefone totaal niet het geval is!

Al het goede uit het vorige deel is nog steeds volop aanwezig. Het hacken wordt nergens saai en blijft een belangrijk element in het verhaal. De personages uit deel 1 zijn beter uitgewerkt en zijn veel meer gaan leven. De scheiding van perspectieven komt in Het verzet veel beter tot zijn recht dan in Het experiment. Noa, Peter en Amanda zijn voor mij ‘belangrijk’ geworden tijdens het lezen en de spanning zat er veel meer in.

Die spanning was erg goed te merken in mijn leesgedrag. Bij het vorige boek kon ik nog wel is afdwalen tijdens het lezen. Nu was dat juist andersom! (De momenten dat ik niet las, dwaalde ik nog wel is af naar Het verzet!) Een onwijze verbetering die van Project Persefone een echte pageturner heeft gemaakt. Die spanning komt niet alleen af van de personages, maar ook het verhaal lijkt een stuk meer gebalanceerd.  Waar Het Experiment de spanningspiek vrij vroeg in het boek beleefde, is Het verzet dit continu!

Als je boeken zoekt om in een ruk uit te lezen, geschreven in een heerlijke no-nonsense stijl, met heerlijke personages en een creatief verhaal. Dan kan je als YA-lezer Project Persefone echt niet laten liggen. Dus haal de eerste twee delen snel op in de boekenhandel! Waarschuwing, na deel twee moet je nog eventjes wachten op het derde deel! Denk je dat je het wachten aankan? Dan raad ik je deze serie aan!

Vind meer artikelen over
, , , , , .

Gepubliceerd op 18/08/2014 om 10:00 in Boeken en Recensies.

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.