Lezers hebben hun eigen problemen en hobbels op de weg. Dingen die het leven voor ons moeilijker maken dan voor anderen. Welke van deze 5 herken jij?

Reader Problems

Artikelen Boeken

Wij lezers zijn toch een groep apart in de mensenwereld. We hebben eigen interesses en we leven soms in een hele andere wereld dan iedereen om ons heen. Tuurlijk doen we ook mee met het ‘echte’ leven, maar we wachten allemaal nog steeds stiekem op onze brief voor Zweinstein, of het moment dat we de Fae gaan zien of erachter komen dat er een hele wereld bestaat in onze kast. Nu is dat laatste natuurlijk allang bekend onder de homo’s.

Er zijn flink wat problemen die alleen echte boekenliefhebbers en boekverslaafden kennen. Herkennen jullie er een van deze vijf?

1. Nog een hoofdstuk maar…
Ik denk dat menig lezer wel is vroeg naar bed is gegaan om ‘nog eventjes een kwartiertje’ te lezen.  Het is immers belangrijk om de volgende dag fit te zijn! Maar als dan dat ene hoofdstuk uit is stop je niet. Het einde van dit hoofdstuk was onwijs spannend en het volgende hoofdstuk is niet zo groot. Dus dat kan allemaal best. Ware het niet dat ook het volgende hoofdstuk spannend eindigde. Het resultaat is dat je een aantal uren later met een tevreden gevoel in slaap valt, maar je de volgende dag niet te genieten bent. (Je bent moe en je favoriete personage is gisterenavond overleden.)

2. Het beste deel is niet verfilmd…
Je gaat eindelijk naar de bioscoop. Je hebt na dagen van zeuren je vrienden gek genoeg gekregen dat ze met jou naar die ene boekverfilming gaan. Ze weten onderhand al dat jij de hele avond gaat vertellen wat er gaat gebeuren, wat goed verfilmd is en wat is weggelaten. Dat laatste is vaak het grootste probleem. Je zit met een algeheel tevreden gevoel, je weet dat je favoriete stukje eraan zit te komen. Na tien minuten wachten voel je al onraad. Jouw stukje had al in de film moeten zitten op dit moment. Zouden ze met de chronologie geknoeid hebben? Komt je stukje nog wel. Na een minuut of twintig leg je je neer bij je lot. De regisseur deelde jou creatieve visie niet en heeft juist dat stuk waar ALLES om draaide niet in de film gestopt.

3. Een leesdip
Je zal het wel herkennen. Je bent net klaar in dat ene boek dat toevallig het allerbeste boek ooit geschreven is, met daarin de mooiste wereld en de meest geweldige personages. Eigenlijk is alles geweldig en perfect. Als je dan dat boek weglegt moet je een nieuw boek kiezen. Maar in je hele boekenkast staat niets wat je nog wilt lezen. Zelfs het internet herbergt niet genoeg boeken voor jou om een keuze te kunnen maken. Want stiekem wil je geen andere boek. Je wil meer van het eerste boek. Dan zit je in een leesdip. Er is niets meer wat jouw interesse kan vasthouden want je bent nog niet klaar met je vorige wereld. Zie het als een rouwproces. Je moet over het vorige boek heenkomen voor je weer een nieuwe relatie kan beginnen.

4. Mensen vinden jouw favoriete boek helemaal niet goed.
Sommige mensen hebben meningen die anders zijn dan de jouwe. Dat is volledig normaal en daar heb je geen problemen mee. Maar als het om boeken gaat zijn die meningen toch vaak fout. Als een evangelist probeer je ze dan te bekeren tot het boek. Ze hebben het verkeerd gelezen. Hebben het niet begrepen. Soms moet je gewoon accepteren dat mensen iets anders vinden dan jij. Ondanks dat ze fout zitten.

5. Boekpersonages zijn niet echt.
Personages in boeken zijn basically geweldig. Ze zijn vaak nobel, grappig, bijzonder, heldhaftig en ook niet vervelend om naar te kijken. Voor je gevoel zijn ze dan ook hartstikke echt. Je hebt hele hordes vrienden op de boekenplank staan en het is eigenlijk zonde dat je niet een keer met zijn allen een filmavondje kan houden. Gezellig met Katniss, Triss en America op de bank. Of Peeta, Maxon en Peeta. Dat is natuurlijk ook akkoord.

Met wie zou jij wel is een avondje willen chillen?

Vind meer artikelen over
, .

Gepubliceerd op 29/10/2014 om 12:00 in Artikelen en Boeken.

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.