Iedereen heeft wel dat ene speciale boek of die ene speciale serie waarmee alles begon. Voor mij was dat Harry Potter.

Throwback Thursday: First book

Eigen werk Persoonlijk

Alles heeft wel een begin. Elke lezer heeft wel een herinnering aan dat ene speciale boek waarmee het allemaal begon. Die serie die ervoor gezorgd heeft dat je nu te veel boeken hebt (te veel? kan dat?) Die serie heb ik ook! Tuurlijk kwam het lezen niet uit de lucht vallen, ik was altijd al een kind dat met plezier boeken las (of voorgelezen werd).  Het eerste boekje wat ik mij kan herinneren was een boekje over een meisje dat trek had in brood. Maar de bakker had geen meel. Dus ze ging naar de molen, maar die had geen graan enzovoorts. Maar daarmee begon het niet.

Het begon allemaal op het verjaardagsfeestje van een neefje. Ik weet niet meer precies hoe oud hij was, maar dat doet er ook eigenlijk niet toe. Het was 2001 en we gingen met zijn feestje naar de bioscoop. De vrouwelijke helft van de familie ging naar de film Minoes de Poes. Stiekem was ik daar een beetje jaloers op, want destijds leek dat mij leuker dan het mannelijke alternatief. We gingen namelijk naar Harry Potter en de Steen der Wijzen. Vol verwondering heb ik die film zitten kijken. Ik vond het op zijn zachtst gezegd geweldig. Alleen het einde met Voldemort vond ik, als dreuzel van 7/8, best wel eng. Een paar nachtmerrienachten verder kwam ik erachter dat er boeken waren van Harry Potter. Op die leeftijd had ik nog niet het inzicht dat het boek altijd beter is dan de film, dus ik begon met een paperback van deel 2. Op dat moment waren deel 2 en 3 al uit in Nederland. Genoten dat ik heb van dat boek. En alle daaropvolgende. Ik moet toegeven dat ik deel 1 pas gelezen heb na deel 5.
Door het beginstuk van De vuurbeker kwam ik maar niet. Maar voor de rest als een trein. Vaak genoeg heb ik de serie opnieuw gelezen. Als we op vakantie gingen was het altijd proppen om ervoor te zorgen dat ik de hele serie mee kon nemen en dan was ik er vaak al binnen anderhalve week doorheen.

Bij Harry Potter begon het lezen echt voor mij en het is daarna niet meer opgehouden. Ook heb ik nogsteeds een voorliefde voor boeken over magie, maar ik betwijfel of ik ooit nog een serie ga vinden die voor mij zo magisch is als Harry Potter.

Welk boek/serie is voor jou speciaal? Waarom?

Vind meer artikelen over
, .

Gepubliceerd op 15/01/2015 om 10:00 in Eigen werk en Persoonlijk.

Reacties op dit artikel

 

Emmy reageerde op 15/01/2015 om 12:01

Ik ben een diehard Potterhead.Maar, toen de film uitkwam, waren deel 1 tot met 4 al uit in het Nederlands, dus niet tot en met deel 3. En ik kan het weten, want ik heb moeten wachten op de film. HORROR.

 

Zwartraafje zei op 16/01/2015 om 12:47

Ik had het geluk om dankzij mijn nicht die in Engeland woonde en werkte, de Harry Potter reeks van bij het prille begin te ontdekken. Voordien las ik al veel boeken, maar sinds ik Harry Potter heb ontdekt is mijn collectie steeds groter geworden, net zoals het aantal boeken dat ik jaarlijks verorber. 🙂

 

Christine Charliers schreef op 16/01/2015 om 20:56

Twilight 🙂

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.