De nieuwste avonturen in het Harry Potter universum komen er weer aan en wij kunnen niet wachten. Jisca schreef er een stukje over.

Trailer: Fantastic Beasts and where to find them

Artikelen Films en series

Met de trailer  online kunnen we er eigenlijk niet meer omheen: over een klein jaar wordt een nieuwe deur in de tovenaarswereld voor ons geopend. Fantastic Beasts & where to find them zal de nieuwste film zijn die zich in het Potter-verse afspeelt. J.K. Rowling heeft gezegd het een trilogie te maken, waarvan ze persoonlijk het script (grotendeels) zal schrijven. Drie nieuwe delen die ons de tovenaarswereld mee in slepen, a delight to all. Ik zal niet liegen als ik zeg dat ik enthousiast ben. Tim schreef hier heel lang geleden al een stukje over!

Met de film op komst (oké, de filmtrailer) besloot ik ‚some light reading’ te doen (zoals Hermelien/Hermione het zou zeggen). Een klasgenoot vroeg of ik Fantastic Beasts nog wou lezen, en toen ik ja zei overhandigde ze me gelijk het boek ‚Quidditch through the ages’ bij. Deze twee boeken zitten al een tijdje in een boxset met de ‚Tales of the beedle bard’, maar op een of andere manier ben ik er gewoon nooit aan begonnen. De boeken zijn geschreven met het idee dat de opbrengsten naar Comic Relief (UK) gaan, een goed doel met de basis in het bestrijden van armoede. Voor meer informatie, neem een kijkje op http://www.comicrelief.com/ .

Terug naar de boeken (of boekjes, zoals ik eigenlijk moet zeggen). De boeken zijn niet zo zeer verhalen als het leuke weetjes zijn over de wizarding world. Quidditch through the ages geeft een ontzettend leuke omschrijving over hoe zwerkbal is ontstaan, en gaat in op de variaties die er over de wereld werden gespeeld, diept uit hoe het ontwikkeld is tot het spel wat het nu is. Naast de geschiedenis krijg je informatie over de bezems en de ‚moderne’ teams. Met het aantal bladzijden in de tientallen is het een makkelijk boekje voor een middag.

Fantastic beasts is een soort beastiary, bestaande uit een introductie en een alfabetische lijst van magical creatures. Wat het zo leuk maakt zijn de handgeschreven kanttekeningen van Ron (onder andere). Ook is het fijn dat het onderscheid tussen bijvoorbeeld ‚beest’ en ‚wezen’ worden uitgelegd. Net zoals de Quidditch Teams heeft elk Magical Creature een eigen beschrijving en omschrijving. Dit is vooral leuk om te lezen omdat je meer te weten komt over de wezens in de wizarding world, en er soms grappige opmerkingen vanuit Newt Scamander himself worden gemaakt. Al bij al zijn het boekjes die makkelijk weglezen, maar vooral informatief zijn. De Tales of the Beedle Bard kent natuurlijk zijn eigen verhalen, folklore vanuit de wizarding world, maar de boeken zijn geen zelfstandige verhalen. Daarom moet ik zeggen dat deze boeken vooral leuk zijn om je magische horizon te verbreden, en zal het je waarschijnlijk niet zo aanspreken als je niet weg was van de boeken. Je moet ze zien als een soort bonus content: leuk om te hebben en belonend voor de fans, maar niet nodig of primair om Harry Potter bij te kunnen benen. Wat in ieder geval zeker is: op het bescheiden boek kan de komende filmtrilogie niet worden gebaseerd. NIEUW-OP-KMD

Vind meer artikelen over
, , , , .

Gepubliceerd op 17/12/2015 om 08:43 in Artikelen en Films en series.

Reacties op dit artikel

 

Vivian | The Book Review zei op 20/12/2015 om 18:28

The Tales of Beedle the Bard is echt ontzettend leuk, moet je zeker lezen!

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.