Ik blog nu alweer drie maanden! Ik vind het tot nog toe onwijs leuk om te doen! Lijstjes zijn heel populair op blogs, maar tot nog toe heb ik mij er nooit aan gewaagd! Maar nu dan toch! Vijf redenen waarom ik bloggen zo leuk vind.

Waarom bloggen zo leuk is.

Columns Eigen werk

Lijstjes, ze zijn de dystopieën van de blogwereld; ze komen vaak voor, zijn allemaal net even anders en blijven leuk. Vaak zijn die lijstjes verbonden aan dagen en hebben ze leuke allitererende namen! Vandaag blog ik nu precies drie maanden (de tijd vliegt!). Dus ik dacht dat het maar is tijd werd voor mijn eerste lijstje!

Ik ga een top 5 doen van de dingen die ik leuk vind aan bloggen! Eventjes gebrainstormd over de pakkende allitererende naam, helaas niet zo goed klinkend als de Super six saturday, Why Wednesday. Het lijstje is in willekeurige volgorde! ( Why wednesday want de vraag is dus : Why do I like blogging!)

Nummer een! 
Voor ik begon met bloggen zat ik ook niet heel veel op andere blogs, maar vanaf het moment dat ik in allerlei bloggersgroepen op facebook ging werd ik ineens om de oren gegooid met leuke artikelen van andere bloggers! Safe to say dat er een wereld voor mij open ging en ik weer een stukje minder efficiënt ben gaan werken aan mijn huiswerk! (Zo heb ik, en nog steeds, genoten van bijvoorbeeld Boekblogginson op Zon en Maan of de tips voor bloggers op De pagina omslaan.)

Nummer twee!
Vanwege het bloggen heb ik ook een aantal leuke mensen leren kennen, vaak ook verbonden aan blogs! Bijvoorbeeld Ilse of Jacoline! Neem ook is een kijkje bij hen (als je dat al niet gedaan hebt!)

Nummer drie!
Lezen is nu iets waar je gerechtvaardigd prioriteit aan mag geven. Voorheen als je zei, ‘Sorry, ik  moet lezen dus  ik heb geen tijd vanavond.’ was dat onwijs stom. Saai en spelbrekerig. Maar nu ik erover blog is het helemaal niet raar meer! Ik heb gewoon mijn deadlines te halen en kan me dus gerechtvaardigd in bed verstoppen met een heerlijk boek! Hartstikke fijn!

Nummer vier!
Het is hartstikke leuk om te schrijven wat je vind over een boek. Op die manier kan je toch nog net iets langer in de wereld blijven! Je  moet je immers een mening vormen! Ook is het erg leuk als je hoort dat mensen een boek gaan lezen naar aanleiding van jouw recensie! Als ik iets te gek vind, dan ga ik doorgaans al helemaal Jehova getuige-los. Mijn vrienden stalk ik continu met dat boek, die serie  of dat nummer! Ze moeten en zullen doorhebben dat het de juiste keus is om te lezen, te luisteren of te kijken naar datgene wat ik op dat moment in mijn bol heb. Nu kennen de meeste van mijn vrienden mij al iets langer dan vandaag en ze zijn immuun geworden voor alles wat ik aanraad. (Hun gemis!) Dus het is heel leuk om hier heel subtiel mijn geloof te kunnen ‘preachen’!

Nummer vijf!
Je mag als blogger ineens allemaal leuke dingen doen! Zoals Floortje Zwigtman interviewen. Of naar een onwijs gaaf sprookjesfeest gaan bij Clavis (volgende week!)

Ik ben ook wel benieuwd wat de andere bloggers het allerleukste vinden aan bloggen! Ik hoor het graag op Facebook of Twitter!

Vind meer artikelen over
, .

Gepubliceerd op 22/10/2014 om 11:13 in Columns en Eigen werk.

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.