Ik was weg! Maar nu ben ik er weer. Killing my Darlings is back in business! Wat kunnen jullie verwachten en wat heb ik gemist!

Wat heb ik gemist?

Columns Eigen werk

Killing my Darlings, wat heb ik je gemist. Zoals sommigen misschien gemerkt hebben, ben ik al een tijdje offline. De oplettende internetsurfer had daarvoor waarschijnlijk ook al door dat het enige tijd een knipperlichtrelatie was. Dat af en aan bloggen zonder enige consequentie vond ik echt niet kunnen. Dus ik heb besloten mij voor een periode volledig op school te storten. Door wat toestanden in mijn privΓ© leven liep ik achter met school, en hoe je het ook went of keert, dat diploma wil ik graag (binnen 4 jaar!) halen. Vandaar dus ook dat ik Killing my Darlings even op pauze gezet. Met pijn in het hart, dat wel. Daar gaat deze post ook een beetje over.

Ik heb zo enorm vaak extreem treurig naar mijn facebook of twitterfeed gekeken. De meest gave evenementen kwamen langs en ik kon daar niet bij zijn. Omdat ik geen blog meer had om er over te schrijven en omdat ik gewoonweg geen tijd had. Een hoogtepuntje, of liever gezegd dieptepuntje, in die ellende was toch echt Leigh Bardugo. ZE WAS IN NEDERLAND en dat tijdens mijn tentamens. En de awesome Grisha Readalong. Pas als je er niet naartoe kan merk je echt hoe gaaf al die evenementen zijn. Tijdens de readalong heb ik overigens wel weer even genoten van mijn Grisha boeken. Want het lezen stopt natuurlijk nooit. Maar dat ik Leigh Bardugo moest missen… Au in het hart. Gelukkig kan ik me troosten met haar nieuwe boek, Six of Crows! Die moet ik echt binnenkort gaan halen bij de boekhandel!

Nog zo’n pijnlijk moment was Julie Kagawa. De schrijfster van The Iron Fey, waar ik een hele themaweek over heb gehouden op Killing my Darlings, was ook gewoon in ons kleine kikkerlandje. Maar ja, ik was streng voor mijzelf en moest prioriteiten stellen. Dat deed ik gelukkig niet geheel onverdienstelijk, mijn tentamenweek resultaten zijn tot op heden om blij van te worden. Die resultaten geven de burger moed, en ik kan mijzelf met een gerust hart ook weer toestemming geven om te bloggen! Dus, ik ben weer terug op de maandag, woensdag en vrijdag. Beloofd!

‘Wat heb ik gemist?’ dat kan je natuurlijk op twee manieren interpreteren. Je kan het zien zoals hierboven beschreven als ‘Stomme blossom books waarom komt Leigh Bardugo, in al haar awesomeness, nou naar Nederland tijdens mijn tentamens…’ (Ik vergeef het Blossom Books overigens wel natuurlijk, met al hun awesome boeken kan ik nooit lang boos blijven, wie kijkt er nog meer uit naar Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld). Maar je kan ‘wat heb ik gemist?’ ook veel minder verwijtend opvatten. Bijvoorbeeld dat ik het bloggen zelf gemist heb, het schrijven van een recensie na het lezen van een heerlijk boek. Fangirlen (of Fanboyen, maar dat klinkt vele malen minder lekker) met volgers en medebloggers. Boekenbloggers is echt een community. Als je dan niet naar evenementen kan gaan zie je al je bloggersvriendjes en vriendinnetjes toch veel minder. Dat heb ik ook gemist. Ik heb de interactie gemist. Zodra je stopt met bloggen raak je ook steeds minder op de hoogte van de gebeurtenissen in boekenland, tenminste dat geld voor mij, en dat is ook erg jammer. Ik kan dit gezellige wereldje vol bloggers, lezers en uitgevers helemaal niet missen.

Wat kan je verwachten de komende tijd? Heeeel veeeeel recensies. Ik heb nog wat recensie exemplaren liggen die ik fijn kan recenseren, daarnaast heb ik nog gigantische stapels met gekochte boeken die ik jullie MOET aansmeren. Wat meer persoonlijke blogjes over mijn leven. Over de gave stage die ik vanaf februari mag lopen bijvoorbeeld. Maar ook ga ik versterking krijgen bij Killing my Darlings. Maar meer daarover in de rest van de week. Hopelijk heel veel gave evenementen waar ik verslag over kan doen. Ik hoop dat jullie mijn enthousiasme een beetje gemist hebben, want ik die van jullie wel. En ik ben weer helemaal terug.

Reageer

Waar kijken jullie naar uit de komende tijd? (YALFEST, HUNGER GAMES FILM, etc.) Te veel om op te noemen. Wat is jouw absolute hoogtepunt voor de komende periode!?

Gepubliceerd op 16/11/2015 om 12:25 in Columns en Eigen werk.

Reacties op dit artikel

 

Ellis reageerde op 16/11/2015 om 13:01

Herkenbaarrrrrr! Fijn dat je er weer bent xD

 

Esmee zei op 16/11/2015 om 14:14

Yes Tim is back <3

 

Fany vertelde op 16/11/2015 om 14:48

Wat leuk dat je terug bent ! Doe maar lekker rustig,ik volg je en ja je diploma is belangrijk dus pauzeer maar als nodig is en geniet vooral van wat je doet…

 

Emmy schreef op 16/11/2015 om 16:09

IK BEN ZO BLIJ DAT JE TERUG BENT, CHICK. IK GA DEZE WEEK BECAUSE YOU’LL NEVER MEET ME LEZEN DOOR JOU <3333

 

Zwartraafje vertelde op 17/11/2015 om 11:33

Wat leuk dat je terug bent. Nu krijg ik die knappe paarse blog weer wat vaker te zien. πŸ™‚ Hier in BelgiΓ« zijn minder events voor Bloggers maar ik kijk wel erg uit naar het Boekenfestijn in Mechelen deze week.

 

Joany de Vries zei op 17/11/2015 om 12:55

Fijn dat je er weer bent Tim, en heel begrijpelijk dat je een pauze hebt ingelast in verband met je opleiding. Ik kan met je meepraten over hoe lastig het is om je blog een tijd te laten rusten omdat ik dat ook heb moeten doen met mijn site. Het was – en is – gewoon veel te zwaar om werken, bloggen en zwanger zijn met elkaar te combineren dus werd ik veroordeeld tot verplicht gas terug nemen. Ik moet zeggen dat ik de community ook heel erg mis, maar ik plan zeker een volledige comeback wanneer mijn verlof in gaat. πŸ˜‰

 

Jessica zei op 21/11/2015 om 15:46

Blij dat je weer terug bent Tim! πŸ™‚

 

Marjolijn Van Veen-Kroezen vertelde op 22/11/2015 om 11:44

Yeah, Tim is terug! πŸ˜€
Ik ben op het moment ook niet echt consequent aan het bloggen i.v.m. school πŸ™ Tijd om daar weer verandering in te brengen.
Ik kijk uit naar al je nieuwe artikels πŸ™‚

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.