De wereld van boeken staat niet stil! Er gebeuren continu leuke, opvallende en gave dingen. Een aantal hoogtepuntjes uit boekenland.

Week in boeken 19-1

Artikelen Boeken

De wereld van boeken staat niet stil! Er gebeuren continu leuke, opvallende en gave dingen. Een aantal hoogtepuntjes uit boekenland.

Uitgelicht
Storm Uitgevers
De meeste boeken die we lezen dragen de namen van auteurs van verre oorden (lees: Amerika). Daar is op zich niet heel veel mis mee, ware het niet dat er verschrikkelijk veel (onontdekt) talent rondloopt in ons kleine Nederlandje. Diezelfde mening was Natasja Storm toebedeeld. Tijdens haar studie (Taal- en cultuurstudies in Utrecht, met als master Literatuurstudies) liep zij stage bij een uitgever. Op dat moment kwam net het YA genre waar wij allemaal zo verschrikkelijk veel van houden op. Het viel Natasja op dar er niet zoveel op het internet stond over Nederlandse YA boeken. Ze begon young-adults.nl. Via schrijfwedstrijden bij Young adults ontdekte ze veel Nederlands schrijftalent. Omdat die Nederlandse auteurs vaak ondergesneeuwd raken door de Suzanne Collins en James Dashners in boekenland begon Natasja met Storm uitgevers. 
Storm is een uitgever die YA’s en NA’s van Nederlandse bodem uitbrengt. Niet alleen in Nederland, maar nog veel verder ook. Een van de auteurs; Jen Minkman is ook de Inhouse translator. De boeken kunnen op die manier in het Engels over de hele wereld terecht! Natasja zou zelf ook ooit graag een eigen boek uitbrengen bij Storm, maar focust zich nu op het ontdekken van nieuw talent en het blijven groeien.
Je kan geen manuscripten opsturen naar Natasja, wat kan je wel doen? Meedoen aan schrijfwedstrijden. Wedstrijden die Storm binnenkort gaat organiseren (PRIMEUR)! Wil jij uitgegeven worden? Storm zoekt originele en pakkende verhalen die niet per se inspelen op de hypes met zowel een consequente schrijfstijl als verhaal.

Actueel
Readiculous
Op readiculous.nl kan JIJ een blog schrijven! Kan JIJ een artikel posten. Is dat niet hartstikke gaaf? Het is een blog voor en door lezers. Joany van Craving Pages kwam met dit gave idee en sinds deze week is het online. Het is heel gemakkelijk. Je schrijft een post, deze wordt zo snel mogelijk gekeurd door een admin en hoppa! Je staat online. Dus heb je dat ene boek gelezen dat geen enkele blogger lijkt te kennen? Moet je er iets over schrijven. Readiculous is daar het nieuwe podium voor! Super initiatief en ik ben enorm benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen!

Razendsnel lezen
Een boek waarvoor je maar 24 uur de tijd hebt! James Patterson komt ermee. Oké eerlijk is eerlijk. De reguliere consument zal er niet veel aan hebben. Dit boekje kost duizenden euro’s. Maar spannend zal het zijn. Met Endgame werd een boek al veel interactiever, maar misschien gaat dit een beetje te ver!

Razendsnel schrijven
Houden jullie ook zo van schrijven? Ikzelf ben altijd wel bezig met iets! Zou je met je schrijfsel boeken willen winnen? En op zijn best nog veel meer grote prijzen, tot hulp bij het schrijven van je boek? Voor ons YA’s is er een leuke schrijfwedstrijd! Niet alle leeftijden mogen namelijk meedoen met Write Now. Vorig jaar deed ik al mee aan de schrijfwedstrijd, helaas won ik niet, maar het was hartstikke leuk om te doen! Is schrijven jouw ding en vind je het wel een tof idee om daar een belachelijk aantal boekenbonnen mee te verdienen? Neem eens een kijkje op de site.

Vieren
Killing my Darlings bestaat 6 maanden! Hieperdepiep. Niet echt nieuws, maar toch erg leuk! Doe je al mee aan de winacties? Er komen er nog 3 en vandaag is er een bezig van Vrees me! Hou Facebook en Twitter in de gaten!

Reageer:
Zou jij een boek kopen dat zichzelf na 24 uur vernietigde? Waar zou dat boek over moeten gaan?

 

Vind meer artikelen over
.

Gepubliceerd op 24/01/2015 om 10:00 in Artikelen en Boeken.

Dit schreven anderen

 

joanydvv reageerde op 24/01/2015 om 10:43

Leuke nieuwtjes, ik ben fan van dit handige overzicht met boeken nieuws 🙂 (en heus niet alleen omdat Readiculous er tussen staat)

 

Jessica reageerde op 25/01/2015 om 21:27

Oeh ik heb ontzettend zin om mijn boek te gaan schrijven voor de schrijfwedstrijd van Storm Publishers! 🙂

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.