Ollie and Moritz are best friends, but they can never meet, because if they ever did, one of them would vertainly die. As recluses from society, they develop a fiercebond through letters that become a lifeline.

Because You’ll Never Meet Me

Boeken Featured Recensies

Met een aantal superleuke blogvriendjes en vriendinnetjes ging ik naar de YALC. Ik ben normaal niet echt een lezer van Engelse boeken. Maar sinds London ben ik dat eigenlijk wel. Want ik kocht daar een aantal Engelse boeken en sommigen daarvan wilde ik echt graag hebben en sommigen daar twijfelde ik al een tijd over en sommigen kende ik eerder nog niet. Because You’ll Never Meet Me valt in de tweede categorie. Ik had het boek al eerder gezien. Had erover getwijfeld, maar het leek me niet geweldig. De flaptekst is nogal vaag, maar de cover is dan weer spectaculair mooi! (Stiekem ben ik een beetje verliefd op de cover!) Toen ik het boek zag op de YALC stand en na een flinke poos twijfelen ook nog eens korting kreeg van de lieve YALC-stand mevrouw moest ik wel.

There are truths you can only tell a stranger, and this friendship is the strangest. 

Ollie and Moritz are best friends, but they can never meet, because if they ever did, one of them would vertainly die. As recluses from society, they develop a fiercebond through letters that become a lifeline. 

But when Moritz reveals the key to their shared, disturbing past in a mysterious german labaratory, their friendship faces a test neither one of them expected. 

Wat ben ik blij dat ik dit boek heb meegenomen. Dit boek is echt onwijs goed. In zijn eigen unieke genre subliem. Dit boek is een mix tussen sci-fi en contemporary. Als je contemporary echt helemaal niks vindt, dan kan je dit boek beter laten liggen. Vind je sci-fi helemaal niks, pak dan toch het boek maar even op. Want als contemporary is dit boek enorm goed. Nu ben ik toevallig een fan van zowel contemporary en sci-fi en vond ik dit boek dus een en al pracht.

Ollie en Moritz zijn beide hele toffe personages, maar hebben vooral een hele eigen stem in het boek. Ze schrijven elkaar brieven en door die brieven leren ze elkaar kennen en jij hen. De auteur weet er – niet alleen door de wisselende lettertypen – voor te zorgen dat je direct weet om wie van de twee het gaat. Het zijn hele verschillende personages die door hun rare aandoening toch elkaar vinden. Alleen kunnen ze elkaar natuurlijk nooit ontmoeten, dan zou een van de twee sowieso doodgaan. Nu kan ik je wel vertellen waarom dat zo is (op zich is dat namelijk al duidelijk in hoofdstuk 1, dus een spoiler kan je het niet noemen) toch ga ik dat niet doen! Je kan het, als je per se wilt weten kan je het gewoon in de goodreads samenvatting lezen. Toch raad ik je aan (en gun ik het je!) om het gewoon in het boek te lezen!

Het plot is echt uniek. Heel interessant en vanwege  het feit dat Leah Thomas sci-fi en contemporary combineert is dit een boek voor de liefhebbers van X-Men of Eleanor en Park. Het is een soort van rare combi, maar het werkt goed. Het verhaal begint best traag. De auteur neemt flink de tijd om je de personages te laten leren kennen. Ik hou daar wel van, maar ook dat is iets waar je tegen moet kunnen. Ben jij iemand die per se continu tempo nodig heeft, dan komt dit boek niet tot zijn recht bij jou. Maar wil je de tijd nemen om verliefd te worden op personages dan is dit echt iets voor jou. Tegen het einde zit de vaart er ineens onwijs snel in en is het boek opeens af! Het einde is bevredigend, maar toch ook weer niet helemaal. Persoonlijk vond ik het einde erg tof!

Ik wil gerust nu nog een keer zeggen dat het verhaal goed is. Of dat ik verliefd ben op de personages of dat ik nu eigenlijk niet meer weet wat ik moet lezen omdat ik dit boek verder wil lezen, maar het is uit. Na dit boek had ik echt een rouwproces. Niet het traditionele rouwproces, maar een boeken-rouwproces. (1. Ontkenning, gewoon opnieuw een stukje lezen van het begin of het eind. 2. Opzoeken of er meer is/komt en wat de schrijver gedaan heeft. 3. Iemand (Emmy) opbellen om te eisen dat ze het boek direct aanschaft omdat het niet tegelijk met jou kopen op de YALC de grootste fout in haar leven was en zodat je daarna met haar kan Fangirlen. 4. Nog een keer opzoeken of de schrijver echt niet iets anders heeft gepresteerd in haar leven. 5. Acceptatie en het updaten van Goodreads. )

Ik zeg dit niet voor de schrijfster, niet voor mezelf, niet voor de uitgever. Ik zeg dit voor jou lieve lezer (Ja, ik ga je nu gewoon aanspreken. Zo ernstig is de situatie). Lees dit boek. Lees je niet graag Engels. Laat het me weten, dan organiseren we een georganiseerde aanval op de uitgeverij opdat ze het vertalen. Jij verdient dit. Ik zeg dit voor jou. LEES. DIT. BOEK.
Tenzij bovenstaande elementen je natuurlijk niet aanspreken. Dan moet je het laten liggen, maar besef dan wel dat ik je stom vindt. Dus dan ben je geen lieve lezer meer. Maar gewoon lezer. Dat is ook goed. No Biggie. Maar ik zeg dit voor jouw bestwil he.

REAGEER

Ga jij dit boek lezen? Welke twee genres zou jij graag gecombineerd zien? Sci-fi/contemporary of zoek jij naar een bovennatuurlijke detective! Ik ben benieuwd waar jullie mee kunnen komen!

Vind meer artikelen over
, , .

Beoordeling 5/5
Gepubliceerd op 03/08/2015 om 10:00 in Boeken en Featured en Recensies.

Reacties op dit artikel

 

Emmy vertelde op 03/08/2015 om 11:00

*heeft al op wishlist gezet*

 

Jessica vertelde op 03/08/2015 om 21:56

Je hebt mij wel nieuwsgierig gemaakt dus ik zal er snel eens naar kijken.

 

amber schreef op 04/08/2015 om 16:05

je bent echt hilarisch :’D ik ga echt wel het boek lezen en hopen dat het mijn leven niet (gebeurd wel vaker) vernietigd, haha.

Geef een reactie

Wil je reageren, log dan in met Facebook of Twitter, of vul je naam en e-mailadres in.